tisdag 14 januari 2020

Une Bastholm:


SENTERPARTIET ER NATURFORNEKTERE!
Nå vil Senterpartiet skyte to nye ulveflokker. Det er jeg sterkt i mot. Ulven er utrydningstruet og har en naturlig plass i norsk natur.
Dessuten avslører Sp at partiet ikke er interessert i å føre en kunnskapsbasert naturpolitikk. I hele 2019 er én eneste sau registrert som tapt til ulv innenfor ulvesonen der disse flokkene lever. De to flokkene utgjør altså en minimal trussel mot beitedyr. De lever av vilt innenfor sonen, de beveger seg lite og risikoen er derfor lav for at de kommer i konflikt med sau utenfor revirene.
Felling av disse flokkene kan i verste fall øke sjansen for at streifende ulver fra Sverige får fritt leide gjennom ulvesonen og inn i beiteprioriterte områder. Det er streifdyrene, som vandrer over store områder som skaper de største dyretragediene. Sp risikerer altså å gjøre beitenæringen en enorm bjørnetjeneste, det er irrasjonelt og en vanvittig dårlig idé.
Rovdyrpolitikk er komplisert og jeg har stor sympati med bønder som mister beitedyr til rovdyr. Vi må jobbe hardt for å forebygge slike tragedier. Men i denne saken virker det som Sps eneste motivasjon er å tekkes de som vil ha store flotte rovdyr vekk fra norsk natur. Det bør Sp holde seg for god for.
Ulven i Norge er kritisk truet av utryddelse. Det er så få dyr at bestanden er preget av innavl. Det gir lavere overlevelse for valper. Ulven har verdi i seg selv, og rovdyr har en viktig funksjon i økosystemet. Derfor vil vi i MDG gjøre alt vi kan for å ta vare på disse to flokkene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar