tisdag 21 januari 2020


Kjære Mika Gaunitz,
Dette er en god dag for Norge. For første gang på over seks år skal Norge få en regjering uten FrP.

Saken om moren som har vært tilknyttet IS og hennes syke sønn ble et brutalt møte mellom et lite barns rettigheter og et storpolitisk spill. 
Det er veldig sterkt å få en personlig takk fra kvinnens advokat og folkerettsekspert Mads Harlem for at vi i Miljøpartiet De Grønne engasjerte oss i saken og fremmet forslag i Stortinget om å hente gutten og mor og søster hjem. For oss i De Grønne var det naturlig å reagere når et barns liv og helse ble brikke i et politisk spill. Stortinget er Norges lovgivende forsamling, og striden i denne saken sto om de rettslige forpliktelsene Norge har overfor barn. 
Vi skal ikke ta æren alene, men det er ingen tvil om at Stortingsdebatten som fulgte etter forslaget vårt var viktig for at gutten fikk komme til Norge. Jeg er først og fremst glad for guttens skyld. 
I går endte det også med at FrP gikk ut av regjering. Det sier mye om FrP at de forlater regjeringsposisjon fordi man valgte å respektere menneskerettigheter og folkeretten.

Dessverre vil FrP fortsatt ha stor innflytelse på norsk politikk fremover. Landet vil fortsette å bli styrt på den samme politiske plattformen mellom FrP, V, Krf og Høyre. Den er full av FrP-seire om billigere bensin, full gass i oljeletingen og andre tiltak som vil hindre oss i å kutte utslippene raskt nok.
Likevel er dette en god dag for Norge, men det er også en dag som viser at valget i 2021 ikke kan komme fort nok. Vi trenger et annet, og mye grønnere flertall på Stortinget!
I mellomtiden vil jeg fortsette å jobbe for at barna våre skal få samme frihet, velferd og muligheter som oss. 
Med vennlig hilsen
Une Bastholm
Nasjonal talsperson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar