måndag 20 januari 2020

Frp går ut av regjeringen.


Takk til Une Bastholm MDG, som tok saken til stortinget.

Une Bastholm:

FRP HØRER IKKE HJEMME I REGJERING
Saken om moren som har vært tilknyttet IS og hennes syke sønn, har vært en sak som har vært spesielt sterk for meg å jobbe med. Det er et brutalt møte mellom et lite barns rettigheter og et storpolitisk spill. Jeg er glad for at han og søsteren nå er tilbake i Norge. Søsknene har rett til en hverdag med trygghet og lek og en fremtid med skole og venner. Jeg er også glad for at mor får forklart seg og får saken mot seg ført for retten. Da kan vi alle lære mer om hvordan IS opererer og rekrutterer, samtidig som barna får den tryggheten og helsehjelpen de har rett på.
Det er veldig sterkt å få en personlig takk fra kvinnens advokat og folkerettsekspert Mads Harlem for at vi har engasjert oss i saken og fremmet forslag i Stortinget om å hente gutten og mor og søster hjem. For oss i De Grønne var det naturlig å reagere når et barns liv og helse ble brikke i et politisk spill. Stortinget er Norges lovgivende forsamling, og striden i denne saken sto om de rettslige forpliktelsene Norge har overfor barn. Regjeringen fremsto handlingslammet på grunn av interne uenigheter, som skyldtes særlig FrP.
Om denne saken gjør at FrP går ut av regjering, så sier det mye om FrP. At de forlater regjeringsposisjon fordi man valgte å respektere menneskerettigheter og folkeretten, viser at FrP ikke hører hjemme i regjering.

Eivind Trædal:
Forsvarerteamet til den terrorsiktede IS-kvinnen sier at det mest sannsynligvis var MDGs forslag i Stortinget om å hente barnet hjem fra Al Hol-leiren som starta prosessen som førte til at det ble mulig å hente hjem familien.

MDGs forslag satte press på Ap og Høyre, og gjorde det umulig å la barnet dø i leiren.

Det er jo hyggelig hvis MDG har klart å redde livet til et barn og samtidig dytte FrP ut av regjering med bare én representant på Stortinget 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar