onsdag 8 januari 2020

NEI TIL KJØTTSKAM. JA TIL KJØTTKUTT


JA TIL KJØTTKUTT

Une Bastholm , MDG:


Kjøttforbruket har eksplodert i Norge. På 20 år har kjøttspisingen økt med 50 prosent. Helsedirektoratet advarer mot utviklingen. Samtidig har kulturlandskapet grodd igjen og distriktslandbruket blitt svekket. At vi spiser mye kjøtt har altså fint lite med norske mattradisjoner eller selvforsyning å gjøre.
Når vi spiser og produserer mye kjøtt, går det ut over miljøet, matsikkerheten, folkehelsa og dyrevelferden. Mer billig kjøtt til lave priser og der bonden må springe av seg beina, har negative konsekvenser for dyra og for bonden selv.
Vi i MDG vil redusere kjøttforbruket i Norge, øke korn- og grøntproduksjonen, og få ned forbruket av kraftfôr. I dag importeres mye av maten kyr og sauer spiser, samtidig som kulturlandskap i Norge gror igjen. Vi vil ta i bruk grasressursene våre slik at kjøttet vi produserer i fremtiden baseres på lokale norske ressurser. Jakten på billigst mulig mat må erstattes med en landbrukspolitikk som gjør det lønnsomt å bruke lokale ressurser.
Med vår politikk ville selvforsyningen gått opp, vi ville tatt hele landet i bruk, og det ville blitt enklere for norske bønder å leve av å produsere mat. God ide?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar