fredag 7 april 2023

Yngve Larssen, fisker fra Andenes, til Håkon Karlssen, Oppdretter av fisk.

I din trang til å fortelle oss alle hvilken verdensanskuelse du har fra din kanskje litt for høye hest, så ser man jo en rekke snubletråder du helt åpenbart ikke merker du selv snubler i.
For å ta dette med antall årsverk i oppdrettsnæringa, så blir det smått målt opp mot brutto verdiskaping, og man snakker om 8-10000 årsverk direkte tilknyttet oppdrett, eller litt mindre enn antall fiskere i norsk fiskerinæring, og som har mindre enn halvparten av den samme verdiskapingen som oppdrett.
Når det gjelder dine subjektive oppfatninger av både kjønnsdrifter, og svartsjuka, så er det å opplyse at det har ingenting med den skatte og avgiftspolitikken som har bidratt til det velferdssamfunnet også du har nydt godt av i alle år.
Så må du gjerne være uenig i at man skal ha en sosial rettferdig skattepolitikk,- hvor den enkelte yter etter evne, og ut i fra hva den enkelte forurenser(!), og forbruker av felles eiendom, subsidier, o.a. som er garantert av fellesskapet vårt, men det har som sakt ingenting med hverken kjønnsdrift eller svartsjuke når man har forskjellig mening om skatte og avgiftsnivå.
Kanskje kan det ha et lite snev av grådighet, når de rikeste her på berget klager over å ikke kunne generere like store avkastninger, og forvalte de samme verdier også i en fremtid vi også er avhengig av skatter og avgifter for å videreføre vårt velferdssamfunn, og ikke minst forpliktelser til det verdenssamfunnet vi tilhører,- herunder forurensing(!) av gyte og oppvekstområder for viltlevende fisk også andre land har rettigheter på, samt nedhugd regnskog, som bl.a oppdrettsnæringa bidrar til i jakten på stadig mer landbruksbasert fòr for fjøsfisken sin!
For å ta en snubletråd til, så snakker du om at "oppdrettsnæringa er vel eneste næring som bruker havet som sår det de høster".
Det var en liten nøtt man måtte lese flere ganger før man kunne ane hva du forsøker fortelle, men du mener kanskje at oppdrettsnæringa bruker havet for å høste det de selv sår!?
Det er for så vidt riktig, men for å høste dette, så må oppdrettsnæringa tilføre havet 4-5 ganger mer volum i form av fòr,- enn det oppdrettsnæringa høster, og fòr som i stor grad havner i form av avføring, og rester som ikke fisken spiser på bunnen av gyte og oppvekstområder for viltlevende fisk og krepsedyr, og med det forurenser og ødelegger stadig større områder langs kysten, og når det i tillegg blir tilsatt en coctail av forskjellige kjemiske stoffer i form av medisiner og avlusningsmidler som også er med på å drepe ned viltlevende liv i havet, så kan vi nærmest konkludere med at også livet i havet har fått sitt holocaust med alt som oppdrettsnæringa sår i havet, og påstanden din blir bare en floskel,- uansett hvordan man leser den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar