lördag 8 april 2023

Basinkomst till alla.

Kerstin: - "Jättemånga människor varje månad och år som tar sina liv pågrund av skulder som har orimliga räntor och gör att man aldrig blir fri. Bödlarna är Kronoinspektörerna som lyder order från dessa sjuka lagar som gör företagen som handlar med skulder rika på sina börsnoterade företag."

Johan: - "Om de lyckades formulera en sådan, skulle världen se en helt ny värld. En värld av gåva och kunskap, och även kärlek. vänlighet. styrka. mod. och även ännu bättre arbete. Tryggheten att göra banbrytande revolutionerande idéer, skulle kännas normalt, än konstigt och udda. Istället det nya normala, det bättre, det effektiva. Att alla var lika och hade samma möjligheter, och mänskliga rättigheter."

Torsten: - "Transaktionskostnaderna för alla som ska avgöra i vilket fack du tillhör skulle försvinna och problematiken att falla mellan stolarna därmed.

Hur ser Sverige ut idag? Sjukskriven av läkare men arbetsför med annat jobb enligt försäkringskassan och därmed arbetslös snarare än sjuk. Arbetsförmedlingen läser sjuk och därmed inte berättigad till stöd.
Socialtjänsten nästa? Inte om du äger något av värde. Kan klara dig ett par månader om du är skicklig men sen ska det säljas.
Förutom att man inte behöver vara en pappers-ninja så skulle det vara skönt för studenter att slippa sätta sig i skuld och pensionärer som blir omkörda av de som utnyttjar systemet.
Men utmaningen är - vem är medborgare när vi är en del av EU och måste inte hela EU vara med för att inte systemet ska snedbelastas. Tror att det går att lösa dock."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar