tisdag 11 april 2023

Protein.

Protein fra soya er næringsrikt. Vi treng heller ikke så mye protein som man eventuelt kan tro. - Bra også at planteprotein ikke er utsatt for lidelse, som gris og kyllinger som er låst inne blir. Det går helt fint å leve et godt liv uten å spise kjøtt.

Bjørn:- "Soya er ofte GMO. Jorda utarmes, NPK gjødsel og sprøytemidler er ikke bra. Monokultur som soya og mais dyrking er ikke bra når det gjelder pollinering. Bier og humler dør ut. Soya lager inflamasjon i kroppen for både husdyr og folk. Eneste soya som er ok er når den er fermentert. ( som i Japan).Hjelper ikke at soya har protein om ikke kroppen kan nyttegjøre seg den, so. Kjøtt kan."

Mika: -  Man må seff bruke den økologiske soyaen fra Østerrike ! ( Vi kan dyrke økologisk soya også i Norge ) Erter som dyrkes i Norge har også et høyt innhold av protein. - For øvrig brukes det flittig med NPK, kunstgjødsel og sprøytemidler i dagens landbruk. - Mye av det man dyrker i Norge, dyrkes for mat til dyra, ikke til oss mennesker. - Det er et stort sløseri med resurser. - Tofu er godt og sunt. - Vi spser det nå og da, her i huset. - Foruten lam, som vi spiser noen ganger, er ikke noe av kjøttet vi spiser fra dyr i det norske landbruket, - vi spiser villkjøtt. - Elg og Rein er det sunneste kjøttet man kan frambringe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar