måndag 10 april 2023

Martin Saar:

Martin Saar:-

"Det känns för egen del, 75 år, knappast stressigt att livsbetingelserna och det goda livet går mot sitt slut.

Vi 30 till 60-talister har skummat grädden! OCH DET SOM ÅTERSTÅR TILL EFTERFÖLJANDE GENERATIONER ÄR KNAPPAST EFTERSTRÄVANSVÄRT. DET ÄR INTE MKT ATT JOBBA MED, DESSVÄRRE.
Det är den bistra sanningen.
Vi den riktigt lyckliga generationen har lyckats belåna moder jord gm att brandskatta dess resurser, utan att varken behöva betala tillbaka eller en betala ränta.
Vi har även lyckats dupera nuvarande unga generation att det goda livet kan fortsätta och är oändligt.
Inget kan vara felaktigare! Ni är grundlurade!!!
"Ibland påstås att omställningen inte behöver betyda att vi måste förändra vårt beteende. Ny teknik fixar saken åt oss. Elektrifieringen och fossilfria energikällor gör att vi kan köra på som vanligt.
Det är inte helt sant
Utvecklingen är fantastisk och betyder att vi kommer kunna fortsätta leva goda liv. Men vi måste äta mindre kött, eftersom ingen solenergi i världen kan trolla bort djurhållningens och jordbrukets utsläpp. Den kraftiga utbyggnaden av alltifrån vind- och kärnkraft till nya elnät och järnvägar kommer dessutom att ta stora resurser i anspråk.
Det är bara att låna, säger en del – som om pengar utgjorde den stora begränsningen. I själva verket består den av metaller och ingenjörer och annat som inte kan tryckas ut av sedelpressar.
Ska klimatomställningen lyckas måste de i högre grad användas för att producera solceller och batterier.Ingenting är gratis. Ska vi bromsa klimatförändringarna måste vi avstå viss konsumtion i dag, och i stället investera i framtiden.
Tänk på barnen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar