fredag 28 april 2023

"Det är mycket nu"


"Det är mycket nu"  - Mycket POSITIVT som sker. 

GOD HELG !

 En del NYHETER - Bare siste uka !!

om utbygging av FOSSILFRI og FORNYBAR energiproduksjon som planeres...- Kraftig utbygging av HAVVIND og annen VINDKRAFT på gang. - Sverige, Kalix i Nord-Sverige: - "Kalix planerar GIGANTISK VINDKRAFTPARK." - "Kalix har tidigare sagt ja till en HAVSBASERAD VINDKRAFTPARK med mellan 70-120 verk som ska producera 9-10 TERAWATTTIMMAR EL per år." --- Det er bare å "rade opp" alle prosjekt i Europa og øvrige verden, som er på gang, som masser av perler på et snor.

"Nordsjö-länder lovar massiv ökning av VIND-ENERGI ,
Sju EU-länder, inklusive Tyskland, Frankrike och Nederländerna, tillsammans med länder utanför EU, Storbritannien och Norge, kommer vid ett toppmöte på måndag att åta sig att SNABBT BYGGA VINDKRAFTPARKER, utveckla energiöar – anslutna offshoreanläggningar för grön kraftproduktion – och lansera sina första projekt för att producera förnybart väte till havs" 

" USA kommer att lägga till tillräckligt med SOL- och VINDENERGI under de kommande sju åren för att driva mer än 100 miljoner hem om utmaningarna att ansluta projekt till elnät inte kommer i vägen, enligt en prognos från BloombergNEF." 

"G7 – världens sju rikaste länder – bekräftar sitt åtagande att nå noll koldioxidutsläpp i mitten av århundradet och har som mål att ÖKA sin SOLENERGIKAPACITET med 1 terawatt och HAVVIND med 150 gigawatt till 2030." ---- "5 500 SOLPANELER täcker fransk odlingsyta för att producera mat och energi samtidigt" 

"Det finns omfattande planer på att BYGGA NY SOLKRAFT på flera olika håll i Finland. Med statligt stöd som morot byggs SOLKRAFTEN ut i snabb takt. De finländska förhållandena lämpar sig bättre för SOLENERGI än man kunde tro, säger Energiindustriförbundet i Finland. »Vi är inte där än, men det är på gång. Det mörka landet Finland ska inom några år bli en BETYDANDE SOLKRAFTPRODUCENT" 


Det går FORT nå !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar