torsdag 6 april 2023

Mindre kjøttproduksjon.

Redusert kjøttkonsum kan gi bedre selvforsyningsgrad!🌱🙌
🌾Dette fordi at arealer brukt til å dyrke matvekster direkte til mennesker gir flere kalorier enn vi får ut av kjøttet som produseres når vi bruker de samme arealene til å dyrke husdyrfôr.
🌾Vi kan produsere langt mer grønnsaker enn vi gjør i dag. Norsk selvforsyningsgrad har et potensial til å øke fra dagens nivå på rundt 50 prosent til opp mot 80 prosent. Det forutsetter en reduksjon i kjøttkonsumet på rundt 30 prosent, noe som kompenseres med økt inntak av norskproduserte kornprodukter, grønnsaker, poteter.
🌾Med gjennomsnittlige norske avlinger gir for eksempel grønnsakarealer rundt fem ganger mer matenergi enn dyrkingsarealer brukt til fôr til fjørfe og svin, mens for drøvtyggere er faktoren 30 til 50 ganger. Dersom vi er opptatt av langsiktig matsikkerhet burde mest mulig av de arealene som kan brukes til matvekstproduksjon brukes til nettopp det, mens resten kan brukes til fôrproduksjon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar