måndag 30 maj 2022

POPULISM OM ATT VANLIGT FOLK INTE BEHÖVER STÄLLA OM ÄR EN LÖGN SOM HINDRAR OMSTÄLLNINGEN.

Björn Lindgren:

Det var väntat att regeringens klimatpolitik skulle försämras när MP lämnade. Men att S skulle sjunka till denna nivå, det trodde jag faktiskt inte.

Bilden visar vad Annika Standhäll (S), miljö- och klimatminister, skriver på Twitter. Artikeln i Aftonbladet hon kommenterar är en ledare som säger typ: Vanligt folks charterresa en gång om året är inget problem - gör det dyrare för de rikaste att flyga och billigare för vanligt folk.

Vi är i ett akut nödläge för mänskligheten. Det är inte industrin, rika ELLER vanligt folk som ska ställa om. Det behöver ALLA göra, NU!

Inom många områden får en politiker med stora visioner acceptera att vägen framåt kanske bara är i små steg, reform för reform. Att inte gå för snabbt fram om folkets stöd eller majoritet i riksdagen inte finns. Så byggde S mycket av vår välfärdsstat under förra århundradet.

Problemet med klimatet är att naturen inte kompromissar. Vi måste göra en enorm omställning, nu. Idag finns inte folkligt stöd för det, sett till valresultatet. Ändå måste varje ansvarstagande politiker försöka, och tala klarspråk om vad som krävs. Speciellt som miljöminister.

Och klarspråk och fakta här är att BÅDE jetset-flygaren och undersköterskan behöver dra ner sitt fossilflygande till nära noll. Annars väntar klimatkatastrof. De som drabbas först och värst är världens fattigaste, som idag inte är i närheten av att flyga på charter.

Det miljöministern säger är i stora drag att bara världens rikaste 1 % slutar flyga, kan världens rikaste 2-10 % (dvs vanligt folk i Sverige) fortsätta som vanligt. Det är en lögn. Konsekvensen blir antingen:

A Folk behöver ställa om i ännu större brådska sen

B Klimatkatastrof

Så ja, superbra S om ni får med er folk på tåget, med er populistiska klimatpolitik. Frågan är bara vilken jävla nytta det gör att tåget åker med liiite lägre fart när det till slut åker över stupet.

Men ja, fram tills dess har ni kanske lyckats behålla makten ytterligare ett tag till. Grattis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar