måndag 23 maj 2022

En unik möjlighet att bygga ett hållbart och starkt norden.

Två huvudstäder i Skandinavien på ett avstånd av lite drygt 40 mil. Ett stråk genom Sveriges befolkningsrikaste område där närmare 3,5 miljoner människor bor. En länk mellan två av Europas just nu snabbast växande städer, unikt sammanlänkade i handel, affärer och kultur. Det låter som en självklarhet att det skulle finnas tillräckligt bra infrastruktur för att möjliggöra ett rimligt resande med tåg under sådana förutsättningar. Ändå är det inte så.

En bättre järnvägsförbindelse är avgörande för ett nytt hållbart resande, tillväxt och utveckling. Vi driver på utvecklingen för att förverkliga den förbindelse som borde byggts för länge sedan. Vårt arbete visar dessutom att projektet är lönsamt ur ett samhällsekonomiskt perspektiv och, i stora delar, ur ett företagsekonomiskt perspektiv. Så lönsamt att vi vågar påstå att det är Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt.


Nu är både Oslo och Stockholm involverade i arbetet med att få till en klimatsmart och snabb järnvägsförbindelse mellan våra två huvudstäder. Stort tack till Sirin Stav och Gustav Hemming för ert engagemang i frågan.


Sirin Stav er Byråd for miljø og samferdsel i Oslo Ombud for barna, dyra og naturen:.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar