fredag 27 maj 2022

Fäjsbokinnlegg:

MDG VIL REDUSERE PENSJONEN TIL ELDRE.
ER DET RETTFERDIG?
I MDGs alternative statsbudsjett går det fram at man ønsker å redusere pensjonene til alle gifte og samboende inkludert minstepensjonister. Jeg tror MDG er det eneste parti som går inn for ytterligere avkortning utover de 10% som gjelder i dag. Styret i Sarpsborg MDG ønsker støtte for å endre dette i budsjettet for 2023. Det er snakk om å inndra vel 4 mrd kr fra denne gruppen til andre gode formål og vi foreslår at dette heller må tas inn gjennom skattesystemet. Da vil de som har midler, inkludert pensjonister, bidra på en mer rettferdig måte.
Pensjonister er som andre folk, noen er fattige og noen er rike,
men alle har fått et betydelig inntektstap i forhold til da de var i jobb.
HVA MENER DERE?
Tirsdag 24.05. 22 var pensjonssystemets urettferdigheter
også oppe til debatt i DEBATTEN med Fredrik Solvang.

Mika: - Alla bør få mindre penger. Ju mer de har jo mindre bør de få.

Linn: -  Meiner du heilt seriøst at minstepensjonistane bør få endå mindre pengar?
Korleis begrunnar du det?

Mika: - Jo mer penger jo større kjøp av diverse mer eller mindre unødvendige ting. Ting og tang.

Linn: - Du meiner altså at minstepensjonistane er dei som brukar pengar på unødvendige ting, når dei i realiteten slit med å få råd til mat, husleige og ikkje minst straum?

Mika: - Fins helt sikkert en forbedringspotensiale også for minstepensjonister, liksom for andre. - Selv får jeg under 8.000 svenske kronor per måned og prøver å tenke på å bruke så lite penger som mulig. Kjøper mat til nedsatt pris, kjør minst mulig med bil, flyr ikke, ingen sydentur, begrenser uteliv, kino, teater, restaurantbesøk med mer. - Jeg er for borgerlønn til alle, samt progressiv skatt, det vil si at jo mer du har i inntekt og formue, jo MER betaler du til staten og fellesskapet. - For øvrig føler jeg meg rik.

Linn: - Fint for deg.

Mika: - Japp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar