måndag 20 oktober 2014

MDG vill bilda flere lokallag i landet.

Miljøpartiet De Grønne etablerer lokallag i Vesterålen

Har som mål å stille lister til kommunevalget neste år.

Miljøpartiet De Grønne skal etablere lokallag i Vesterålen. Målet er å påvirke politikken i regionen og få innpass i kommunestyrene i Sortland, Hadsel og Andøy.
– Partiet jobber med å bre seg utover i landet og ønsker å komme inn i flest mulig kommunestyrer til neste år. Her i Vesterålen er målet i første omgang å stille liste i Sortland, Hadsel og Andøy. At det foreløpig ikkke er planlagt noe i Bø og Øksnes handler om kapasitet, forklarer initiativtaker Bent Bakkan.

Vil ha ungdommer

Han ble kontaktet av MDG i Nordland, som lurte på han gjøre et forsøk på å samle folk og starte opp lokale grupper.
Mandag kveld blir det åpent møte på Sortland ungdomsskole, i håp om å rekruttere flest mulig medlemmer.
– Det viktigste blir selvsagt å stifte lokallagene, men vi håper på godt oppmøte. Vi er særlig opptatt av å samle ungdommer. Jeg har selv vært i kontakt med flere ungdommer i lokale organisasjoner i håp om at de vil være med, forteller Bakkan.
Fylkesleder i MDG Nordland, Svein Joar Husjord, vil innlede møtet om grønn politikk.

Co2-utslipp

På spørsmål om hvilke satsingsområder som vil stå i sentrum for lokkallagene, sier Bakkan at de blant annet vil rettes søkelys mot miljøsaker som er forankret lokalt. 
– Nå kan jeg bare snakke for Sortland siden jeg bor her. Men vi ønsker å rette søkelys mot flere konkrete saker som kommunen tidligere har uttalt at de skal satse på, men som de ikke har gjort så mye med. Ett eksempel er at Co2-utslippet skal ned på 1990-nivå innen 2020 og at kommunen skal bli karbonnøytral innen 2030. Jeg kan ikke se at vi er på vei mot noen av disse målene, slår Bent Bakkan fast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar