onsdag 1 oktober 2014

Inga kärnkraftsreaktorer stängs denna mandatperiod.

MP och S förhandlar om innehållet i regeringsförklaringen.
Om några dagar vet vi mer.
MP har gett efter i några frågor, Försvaret ( mer utgifter, köp av JAS-flygplan och U-båtar. Kärnkraften ( Inga reaktorer stängs denna mandatperioden ) Förbifart Stockholm ( 31 milijarders-prosjektet skjuts upp, men stoppas inte. ) Och så har vi förslaget om allmän skolgång t.om 18 år som jag inte vet varifrån det kommer.

Så här säger Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen ang. kärnkraften:
( Från Experssen )

Svante Axelsson har ännu inte tagit del av hela energiöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet - men han konstaterar att det är bra att det inte satts något datum för när de första kärnkraftsreaktorerna ska vara stängda.
I valrörelsen upprepade språkröret Gustav Fridolin flera gånger att två reaktorer bör stängas under den kommande mandatperioden.
Ett dåligt och "osmart krav", enligt Svante Axelsson.
- Det skulle kosta en massa pengar att köpa ut dem. Det är bättre att de fasar ut sig själva på grund av dålig lönsamhet.
Svante Axelsson menar att bästa vägen att gå för avveckling är att höja avgifterna för avfallshanteringen, höja säkerhetskraven och att se över lagen om begränsningar av det ekonomiska ansvaret vid olyckor.
- De tre benen är ett mycket bättre angreppssätt än att beordra en avveckling, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar