torsdag 24 augusti 2023

SKIFTET, skriver:


 

Kristersson och Åkesson förbereder miljardregn åt de allra rikaste – samtidigt larmar SKR om en välfärd i ekonomisk kris: “Värre än under 90-talet.”
SD-regeringens budgetförhandlingar befinner sig i sitt slutskede. Men redan nu står det klart vilka som blir vinnarna i nästa års budget: de allra rikaste.
Enligt DN väntas ett “miljardregn” för de som har allra mest. Enligt Arbetets politiska redaktör Martin Klepke får vanligt folk bara brödsmulor av kakan.
👇 Här är ett exempel:
Enligt DN vill regeringen lägga 10 miljarder i skattesänkningar på ett nytt jobbskatteavdrag.
Av de 10 miljarderna så kommer mer än hälften att ätas upp av den tiondel som har allra högst inkomst i Sverige.
Därefter kommer de resterande pengarna gå till de som tjänar näst högst och senare till de som har tredje högst inkomst.
När de med redan tunga fickor fått mumsa i sig kakan kommer slutligen resten av befolkningen, 70 procent, bara få småsmulorna som finns kvar.
Inte nog med att vanligt folk bara kommer få småsmulor av regeringens elitsänkningar så har brunhögerns välfärdsslakt börjat manifestera sig.
Nu slår Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) larm om en välfärd i ekonomisk kris. Enligt SKR finns en stor risk för repris av 90-talskrisen, som bland annat innebar extrema neddragningar inom vård- och äldreomsorgen.
Något som säkert förvånar SD:s låg- och medelinkomstväljare är deras roll när det kommer till att förbereda miljardregn åt landets ekonomiska elit och samtidigt kasta äldreomsorgen under bussen. I valrörelsen utmärkte sig SD som ett parti som skulle se till att välfärden blev bättre, med betoning inom äldreomsorgen.
Men när det väl kommer till kritan visar SD vilka de egentligen är, ett brunt högerparti som gärna driver politik för eliten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar