onsdag 9 augusti 2023

Elektrifisering av Melkøya.

Lan Marie Nguyen Berg: "Elektrifisering av Melkøya, som regjeringen melder i dag, er et knefall for Equinor, som folk flest må betale for gjennom høyere strømregninger, mindre natur og mer klimakrise.
Jeg frykter regjeringens kraftplaner blir et nytt Fosen. Vi har ikke uendelig med natur. Vi trenger å bygge ut noe landvind, men det må være nærvind i allerede utbygde områder og krafta må gå til folk og grønne industrier vi trenger, ikke olje og gass.
Oljenæringen har tjent like mye som et helt statsbudsjett i år. De har råd til å satse på karbonfangst på Melkøya. Alle Norges klimaplaner forutsetter at vi fanger karbon og annen norsk industri trenger teknologien.
Regjeringen må prioritere ren energi til å gi rimelig strøm til folk og bedrifter, over at oljen skal få pynte på utslippstallene sine. Når jeg har snakket med lokale bedriftseiere og kraftlag i Finnmark, har de vært dypt bekymret for konsekvensene besettelsen av elektrifisering vil ha for alle andre som prøver å etablere næring i nord. Jeg er ikke beroliget etter i dag."

1 kommentar: