onsdag 23 augusti 2023

Hva skal vi fokusere på, når vi stiller om fra fossil til fossilfri energiproduksjon ?

En del folk er totalt imot alt hva vindkraft heter. - Dog er de ikke såååå veldig imot biler, veier, hytter, bensin, diesel, olje, annen industri, kjemisk industri og så videre, og så videre. - NEI TIL ALLE BILER ?

Totalmotstand mot ALL vindkraft - men ikke mot andre ting som ødelegger natur, - syns nok det er et veldig godt argument på det å være inkonsekvent.

Jeg har observert under en lengre tid at de som er TOTAL-IMOT alt hva vindkraft heter, - oftest IKKE har sterke meninger om andre natur-ødeleggende ting. - Det er veldig rart mener jeg - og ikke logisk.

Alle naturinngrep er naturinngrep. Da er det bra å si NEI til naturinngrep, hvis man mener naturinngrep ikke skal skje. Derfor er det da rimelig å kreve STOPP for alle typer av naturinngrep. - Det gjelder kjernekraft, veier, hytter, - og ting som trenger naturinngrep for å eksistere som fly og biler. Bland annet.

Christina: - "Dette er feil. Vindkraftmotstandere pleier å være kritiske til meningsløse naturødeleggelser generelt."

Det er jo bra. - Men hvor langt er man villig å gå ? - Er det OK å bygge veier og flyplasser - hyttefelt - kjernekraftanlegg - vannkraft - strømstolper, for eksempel. - Er det OK at antall privatbiler i Norge blir flere og flere, - er DET positivt for naturen ? Er det OK å importere soyabønner fra Brasil - der store områder med regnskoger ødelegges ? - Gjelder NEI til naturødeleggelse kun i Norge - og kun når det er vindkraft som ødelegger natur, - er bakteppet i mine funderinger.

Svein Hammer: - "Enig med deg, Mika. I ny og ne bør vi vende blikket mot de praksisene vi selv er deltakere i...
Bor vi i eneboliger med flotte plener? Har vi stor hytte? Bruker vi mye strøm? Kjører vi mye bil? Handler vi på kjøpesentre? Kjøper vi stadig flere tekniske duppeditter? Betaler vi jevnlig for å få økt lagringsplass på nettet? Og så videre.
Hvert "ja" vi gir på sånne spørsmål, betyr at vi er aktive utøvere av naturskadelige aktiviteter - enten direkte, eller indirekte.
For meg handler det å være grønn om å se helheten, og innrømme at nei, jeg lever overhode ikke perfekt. Som de fleste andre i Norge deltar jeg i praksiser som betyr at vi nordmenn tar altfor stor plass på planeten. Og; de aktivitetene vi deltar i betyr at når fossil energi fases ut, vil vi trenge fornybar energi.
Så blir jo spørsmålet: hva gjør vi med dette? Er løsningen å finne noen få ting og opphøye dem til fienden, uansett, alltid - mens vi avstår fra å ha like kritisk blikk på det vi selv er del av?
For meg er ikke sånt grønt. Det blir for enkelt. Men, kanskje de fleste er enige med meg (og Mika), sånn egentlig? Det er i så fall bra, men vis da dette grønne helhetsblikket ut mot verden også."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar