onsdag 16 augusti 2023

Eivind Trædal:

For ti år siden argumenterte MDG for en storsatsing på havvind, og fikk mye latterliggjøring og kjeft for det. I dag er det bredt flertall på Stortinget for det. For åtte år siden innførte vi et klimabudsjett i Oslo kommune, nå har regjeringen kommet etter (riktignok med en blek kopi). De siste valgkampene har MDG fått enorme mengder kritikk fordi vi sier at oljenæringa må avvikles på en ryddig og planmessig måte. Jeg tipper dette standpunktet også langsomt vil bli stadig mer utbredt. Rett og slett fordi det er fornuftig.
I dag får MDGs politikk for eksempel i praksis full støtte av Dagens næringslivs finansredaktør. Å "utvikle, ikke avvikle" er en floskel som i realiteten innebærer å styre mot full kræsj for norsk økonomi, i stedet for at vi gjennomfører en kontrollert landing av fossil-økonomien mens vi får bærekraftige fornybare næringer på vingene.
Regjeringen inngår et veddemål som Norge bare kan tape på: enten så forsvinner etterspørselen etter vår hovedeksportvare fordi klimapolitikken i verden lykkes, eller så mislykkes klimapolitikken i verden, og da vil vi ha mye større problemer enn noe oljefond kan fikse
I stedet for å stemme på et parti som kommer til å gå inn for fornuftig grønn politikk om åtte-ti år, så kan du stemme på originalen. Tid er nemlig det vi har minst av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar