fredag 3 september 2021

I ett urval.

 Innlegg fra meg på Sortland kommunes Fäjsbokside:

23 august 2021: - Så har jeg vært på folkemøte angående nytt skolebygg - svømmehall og idrettshall på Sortland, og en ting står da helt klinkandes klart etter å ha hørt alle flinke arkitekters gode tale om det viktige å bygge med null - 0 - utslipp av C02. - Nemlig: Det er umulig å bygge disse bygg i myren i Lamarka !

16 uker tilbake:

Mer boligbygging. - Det skjer noe i Bø - skjer det noe på Sortland ? - Nytt blod, nye investorere i Bø.........- Sortland havner i bakvannet. - Folk i husan skal bygge 25 boliger i Skagan byggefelt, Bø. - "Leilighetene planlegges med bærekraftige løsninger, som solceller, nærvarmeanlegg, vannbåren varme, i smart-hus, tilrettelagt for velferdsteknologi og nøkkelfri tilgang, melder Folk i husan, og legger til at selskapet i stor grad vil etterstrebe å benytte lokale leverandører.." - Jeg vil oppmerksamme at det satses på nye smarte teknikker som solceller og smarte hus..... Sortland bør få opp tempoet i investeringer i de siste nye smarte tekniske løsningene.

"Siste nytt fra Tyresö i Sverige:"

GRÖN ideologi omsatt direkt i vardagspolitik: Soliga nyheter: Miljöpartiet driver på för solpaneler på kommunens fastigheter.

Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om solpaneler på förskolan Vattenhjulet vid Akvarievägen och den nya förskolan på Breviksvägen. Solpaneler är sedan tidigare installerade på nya Fornuddens skola.
M, C och KD röstade nej till detta beslut.
Från Miljöpartiet är vi tydliga: Vi kommer att fortsätta att jobba för att bygga ut solenergin i Tyresö!

24 uker tilbake:
Fra en annen kommune i Norges vakre land: "DER!
Fikk Ullensaker sitt aller første passivhus med solceller. Det er bare å gratulere. Bra fo rmiljøet OG lønnsomt økonomisk.

27 uker tilbake:
Vi skal selvfølgelig senke farten på Vesterålsgata ! Behandlinga av dette i Fylkeskommunen fremstår som veldig oproffesionalt og oseriøst. - "30 km/t som fartsgrense og fjerning av alle trafikklys - dette er et forslag fra De Grønne i den franske byen Nice som nå bli gjennomført. Målet er mindre eksos og svevestøv og mer flyt i trafikken. Tiltaket vil støttes av fysiske tiltak som hindrer høyere fart enn 30 km/t."

29 uker tilbake:
Ap begynner å komme på banen - Kommunestyremøte i dag, 11 februar 2021: -Varaordfører Tove Mette Bjørkmo stiller spørsmål til ordfører Karl Erik Nordlund Sp. " Vil ordfører arbeide for økt tilrettelegging fo sykling i sentrum" ?

34 uker tilbake:
Veldig flott at EL-TEAM har satt opp solceller på taket tll sitt bygg ! Vi kanskje skal vedde når Sortland kommune får satt opp sine förste solceller på et kommunalt tak. - Borgå vatten i i södra Finland satsar på förnybar energi vid Hermansö reningsverk. Ett mindre solkraftverk har tagits i bruk.
På taket till reningsverkets kontrollrum glänser rad efter rad med nya solpaneler. De producerar idag miljövänlig el.

41uker tilbake:
Siste nytt fra STATKRAFT: - " 9 av 10 nordmenn vil ha mer bruk av solceller i landet vårt. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar