måndag 13 november 2017

Tilpasse jordbruket vårt.


Peder:
Heilt greit med norsk plantekost så lenge ein er bredt på å slutte å ete ferskvare mesteparten av året. Og klar for litt andre priser.

Mika:
Tante Eugenie ga meg et eple fra kjelleren en gang. Det smakte meget godt. Det var fra hagen hennes. Det var et godt stykke inn i April. 

Peder: Ja vinterepler er gode. Men vanskelig med salat, ferske gulrøtter, potetene vert litt slappe etc.

MIka:
I Nederland klarer man det fint.  De har drivhus. Og eksporterer sin salat til deg og meg. Poteter går utmerket å lagre under lang tid, gulrøtter likeså. Og så begynner man jo å dyrke tidligere på året nå. Man dekker jorden for å kunne starte tidligere. Jordbær produseres til en del under plast og også under dekke av drivhusliknende bygg. - For øvrig går det da fint å konservere en masse fine norske grønnsaker.

Peder:  Mykje av norsk jord er, i eit normalt prisnivå, kun eigna til grasproduksjon. Men kan absolutt ha meir frukt og grønt men ein må sjå kva land med bur i.

Mika: 
Vi kan og bør og må tilpasse "landet vårt" det vil si jorden vår til en økt produksjon av grønt. Og bønder kan med fordel satse på produksjon i drivhus. - Staten bør gi skikkelig støtte.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar