söndag 19 november 2017

Favorit i repris - Vindkraftindustri förstör vår natur.

Ett flertal inlägg av mig, på sida till www.vol.no

Jag kommer från vindkraftregionen Halland där man satte upp den första vindkraftparken i Sverige en gång i tiden. - Dessa vindturbiner framstår idag som tändsticksaskar i jämförelse med de senaste uppsatta vindturbinerna, vilka kan liknas vid skyskrapor. I Varbergs kommun är det numera vindkrafttorn utspritt över stora områden. Även i grannkommunen Falkenberg finns det många vindkrafverk och vindkraftindustriparker. Då det Halländska landskapet saknar höga fjäll och längst med kusten där det är mycket flackt och platt syns vindkraftindustriparkerna långväga. Också grannkommunens vindkraftindustri kan ses tydligt. - Folk i Sortland och Vesterålen inser inte hur väl dessa vindkraftorn syns i landskapet. I Halland står de kustnära vindtornen näst intill på havnivå ska tilläggas. När man placerar dem två eller trehundra meter ÖVER havsnivå ökar givetvis natur och miljöingreppet enormt ! - Med ett 100 meter högt torn på 300 meters höjd kommer det att vara OMÖJLIGT att undgå påverka det fantastiska landskapet och naturen i Vesterålen. Nu är det också så att själva rotorbladen, som ska snurra på 300 till 400 meters höjd är 130 meter i diameter. - Etthundra trettio meter. ! Sist men inte minst måste det vara lampor högst upp på vindkraft-tornen som en varningssignal för flygtrafik. Dessa lampor lyser med sitt röda sken hela mörkertiden och varje mörk natt. När rotorbladen snurrar uppstår också en effekt som gör att det ser ut som om lamporna i höjden blinkar ! - Välj vindkraftindustri i Vackra Vesterålen, så får du dessa ingrepp i naturen som varar i generationer framöver. Samtidigt som storbolag får de söta pengarna in på sina privata konton. Alltså: ICKE staten, fylket, kommunen

Stora koncerner har alltid möjligheter att investera stora pengabelopp i vad som helst som de räknar med att "Casha in" pengar genom. - Finns egentligen ingen anledning att vi ska ge dessa koncerner möjligheter till kapitalvinster, avskrivningar eller annat. - Till gemene man och kvinna på Sortland och i Vesterålen innebär detta noll ( 0 ) kroner i inkomst.

Vad den utländska energi-jätten säger till alla som tror på sagor och äventyr:
" Vi har köpt rättigheter att bygga en vindkraftindustri på Ånstadblåheia i Sortland, Vesterålen - Framtiden är förnybar " - Och så en översättning vad de EGENTLIGEN säger : " Vi ser detta som ett sätt att "förnya vår skattekista i tiden framöver " - vi räknar med stora vinster genom att göra dig beroende av oss och vår storskaligt producerade energi. Då vi har dig fast som kund i många år kan vi också debitera dig för denna energiproduktion, genom att sända ut räkningar till dig var eller varannan månad i framtiden. Vi tar oss rätten att krydda och salta dessa dina kostnader.  Hurra för att ni stackare ger oss denna möjlighet genom att låta oss ödelägga er natur i Vesterålen..Hipp Hipp Hurra för er. "Framtiden för vårt energi-selskap förnyar och får vårt privata kapital att växa."

Att det att bygga vindkraftsparker är "BIG BUISNESS" för stora multinationella företag förstår man om man läser och begrundar detta:

Lägger mest av vindpengarna utomlands

Vattenfall planerar att investera stort i vindkraft, men huvuddelen hamnar utanför Sverige.

”Vi planerar att investera 5 miljarder euro (motsvarande 49,5 mdr kr, reds anm.) bara fram till 2020, men det kan bli ännu mer. Hur mycket det blir i Sverige är inte bestämt, men som det ser ut i dag blir den klart övervägande delen i andra länder, bland annat i Danmark, Storbritannien och Tyskland”, säger Gunnar Groebler, chef för 
Vattenfall Vind."

Fy fasen för multinationella storkoncerner som gör sig grova pengar på detta.

Speciellt illa är det när man ödelägger naturen med vindkraftsindustri.

Det svenska multinationella företaget Vattenfall är bland annat kända för sin miljövidriga brunkolsverksamhet i Tyskland, samt deras fåfänga försök att stämma Tyska staten för att den avvecklar kärnkraften i landet, då Vattenfall köpt upp en del kärnkraftverk i landet. - Man tar ingen hänsyn till VAD för verksamhet man investerar i - så länge den kan regenerera intäkter i den egna kassakistan. Miljöödeläggelse är inget man tar någon hänsyn till.


Grönmålning pågår: Vindkraftindustrin som ska etableras på vårt rekreationsfjell, Ånstadblåheia, kallar sig för...kan ni gissa ? Jo: "Vindpark." Från Wikipedia: "En park är en anläggning med naturlig eller planterad växtlighet. ... Benämningen park kan även ha en vidare användning i betydelsen grönområde och förekommer i ord som slottspark, kronopark, folkpark, skogspark eller nationalpark."

1 kommentar:

  1. Dags dato Anno 2015.
    "Satsa på småskalig egenproducerad energi. :)
    Solenergin förändrar allt
    Solel i Sverige kommer inte bestå av jätteparker ägda av koncerner, tvärtom kan den spridas lokalt över hela landet, vid alla företag och där människor bor. Det är inte tekniken som är problemet, inte heller priset. Däremot okunskap och så en energilobby som försöker bromsa något som man inte kommer kunna stoppa, skriver Johan Ehrenberg i en debattartikel i Dagens Industri."

    SvaraRadera