tisdag 10 november 2015

Ekologisk och vegetarisk mat.

Pierre Ringborg: Det är skillnad att bo norr om Morup eller söder om .
I Varberg har Miljöpartiet enträget varit eniga om att andelen ekomat ska höjas i kommunen. I Falkenberg är det andra frågor som tycks vara viktigare . Jag vill ändå försvara S i Varberg att de varit en positiv påtryckare i frågan fast det tagit några år. Sedan har vi en alldeles utmärkt ordförande i servicenämnden centerpartisten Harald Lagerstedt som ser till att det funkar och verkställs.
Den som vill ha ekomat och också närodlat ska bo i Varberg. Maten är en viktig fråga för oss och glöm inte att vi satsat hårt på tillagningskök också. Det ska lukta mat och vi vill att den helst lagas på plats och så nära gästen som möjligt. 
Miljöpartiet har i alla år systematiskt jobbat med matfrågorna i Varberg. Inget nytt utan långsiktigt träget arbete där saker inte händer över en natt. Om ni utåt vill trycka på får ni skriva motioner också. Der räcker inte att sitta på allehanda möten. Bjud in extern föreläsare ha öppet hus bjud in allmänhet och andra politiker. Ge järnet Smiley like

Mikael Gaunitz: Vegetarisk mat i kommunens skolor. Motion av sidotecknad under min fullmäktigeperiod 1988-1991. Lycka till. Det ger eko. Ekologiskt är logiskt. För övrigt står jag fast vid min åsikt att man endast skall servera ekologiskt, närproducerade grönsaker och annan vegetarisk mat i kommunens skolor. - Numera snackas det om vikten av att äta mindre kött ur klimat-perspektiv. Något som inte alls var på tapeten i slutet av 1980-talet. Hälsomässigt är det inte sunt att äta så mycket kött som vi svenskar och andra i rika länder gör. Det bästa sättet att få fart på ekologisk odling av grönsaker, frukt och bär i närområdet, det vill säga Varbergs kommun är om skolor och andra kommunala inrättningar köper in dessa produkter. - Sätt igång nu. Lycka till !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar