fredag 19 augusti 2022

Rikta utbyggnaden av energiproduktion mot småskalig egenproducerad sådan.

Den ständiga industri-utbyggningen som äter mer och mer natur, djur och människor, fortsätter sitt utplånande av livet på jorden. - VINDKRAFTINDUSTRINS härjningar: - När man undersöker grundligare kring ämnet, kommer många fakta fram som eljest icke redovisas av vindkraftindustriens aktörer.

"Tanken är att alla hushåll i Sveriges land ska bli självförsörjda med den energi / ström som de förbrukar. - Metoden ska vara småskaligt egenproduserad fossilfri ström vid eller på den egna bostaden. + Energieffektiva hus - plushus. - Vi ska frigöra oss från storbolagens behov av att ha full kontroll på oss under vår tid på jorden."

"Vindkraft är inget annat än en industri. En industri som kräver stora ytor."

" Det største naturinngrepet i noregshistoria blir det kalla, når kraftselskap ynskjer å byggje tusenvis av vindturbinar langs kysten. Store område av urørt natur står i fare for å bli industriområde. Kystfolk protesterer mot nye naboar som skal fylle horisonten, og biologar er redde vi raserer vår siste villmark." 

Jan Lindholm:  - "Redan på 1990-talet räknade energimyndigheten ut att solenergi omhändertagen som värme och el med den tidens teknik på samtliga södervända tak i landet skulle göra oss oberoende av kärnkraften. Vi behöver därför inte ta någon mark i anspråk för att ta vara på solens energi. Idag är tekniken betydligt effektivare och vi vet även att södervända fasader många gånger är bättre än tak så ytor för solenergiteknik saknas inte i den byggda miljön."

Under de senaste åren har allt fler satsat på solceller för elproduktion. En viktig anledning till det är att kineserna genom massproduktion av solpaneler fått priset för solceller att falla med 70 % sedan 2010.
Det finns mycket som talar för att investera i solceller med tanke på att 82 % av världens energi innebär förbränning av fossila ämnen, som olja och, kol och gas: vi behöver snabbt övergå till fossilfri energi. Där är ditt hushålls investering i solpaneler en viktig del och förutsättningarna för den är goda:
• Priset för solceller har som sagt fallit med 70 % sedan 2010
• Sverige har goda förutsättningar för att använda solceller

Per Inge Oestmoen: -"Nå må vi snart forstå at livet på Jorden trues av mer enn bare klimaet!
Livet på Jorden trues ikke bare av drivhuseffekt og klimaendringer.
Livet på Jorden trues også av naturtap og forringelse av økosystemer.
Klima har en konsekvens for alt liv og natur.
Naturtap og svekkelse av økosystemer skjer i så å si alle økosystemer over hele Jorden, og naturtap har en konsekvens for alt liv og natur.
Vindkraftanlegg fragmenterer, nedbygger og forbruker natur. Dette innebærer at for hvert eneste landbaserte vindkraftverk som bygges, forbrukes enda litt mer av det totale globale naturarealet.
Vindkraft på land er en spesielt arealkrevende energiform. Hele vindkraftverkets areal er fragmentert og ødelagt område, fordi de mange inngrepene ødelegger hele arealet. De grønne flekkene mellom inngrepene er ikke lenger intakt natur, men en del av et oppstykket og svekket økosystem.
Vindkraftverk bidrar derfor i høy grad til det samlede globale naturtapet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar