lördag 6 augusti 2022

NHO før krisemøte om strøm: Mener vi må tåle flere inngrep i naturen.

NHO-sjef Ole Erik Almlid forbereder seg til mandagens krisemøte med regjeringen med et budskap han vet vil provosere mange: 
- Norge må ha flere vindmøller på land.

Norsk Industri, kommuneorganisasjonen KS og de to tunge LO-forbundene Fellesforbundet og Industri Energi gikk fredag ettermiddag ut og krevde umiddelbar strømstøtte til utsatte bedrifter, ifølge NTB.

Og i et møte med regjeringen tidligere på dagen ba også arbeidsgiverorganisasjonen Virke om kompenserende tiltak mot høye strømpriser, og ikke bare til de store industribedriftene.

Mer kraft

Både Virke og NHO har gjort klart overfor regjeringen at det ikke er tilstrekkelig med kompenserende hastetiltak mot høye strømpriser. Problemet er at det ikke produseres nok kraft i Norge, mener organisasjonene.

– Det er viktig med kortsiktige støttetiltak, men det holder ikke, sier Almlid. Han mener nordmenn må forstå at det trengs flere vindparker på land og ny utbygging av vannkraft.

– Vi må tåle mer i dette landet, sier Almlid til NRK.

NHO før krisemøte om strøm: Mener vi må tåle flere inngrep i naturen – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar