torsdag 4 augusti 2022

Ikke ødelegg natur.


"Hva er alternativene 


til intensivt havbruk 


og annen 


naturødeleggelse 


for å skape 


arbeidsplasser 


i nord?"

Professor i økologisk økonomi, Ove Jakobsen fra Nord universitet kommer til Hamarøy onsdag 3. august kl. 18.30. for å snakke om forholdet mellom menneske og natur, om økologi og bærekraft. Jakobsen formidler engasjert og inspirerende om framtidsvisjoner. Hva er det gode liv, hva vi skal leve av i framtiden, og hvordan vi ønsker å leve? Hva er alternativene til intensivt havbruk og annen naturødeleggelse for å skape arbeidsplasser i nord? Utopi-tenkning gir energi og retning i utviklingen av fremtidssamfunnet, sier Jakobsen.

Jan: - "Gi oss tilbake fisken vår. Det er den som har bygd landet."

Mika: - Fisken i havet - den er vores brød.

Framtiden = norsk oppdritt für alle in der ganze welt. :( 

Kasper: - "Sociale reformer. Vi bliver overstrømmet med at det er så og så sundt at spise fisk i tide og utide. Her sigter man udelukkende på det gavnlige i omega3 fedt og intet andet. Man skeler ikke til overfiskeriet, ej heller det alle steds nærværende mikroplastik, og glemmer den simple sandhed at hvis vi alle skærer lidt ned på kødet, kan vi virkelig gøre en forskel. Forstå mig ret, jeg er ikke imod fiskeri, men jeg er imod hysteri, og havbrug er ikke løsningen."

Mika: - Gifter overalt i disse dager. 

🙁 - Jeg er 100% motstander til oppdrettsfisk. - Når vi litt klima og miljøbevisste i Norges land snakker fisk, - så mener vi alltid den frie friske fisk som svømmer fritt i havet. 🙂 For femti år siden - i Nord-Norge spiste man villfanga fisk 6 dager i uka, risengrøt på lørdagen og kjøtt på søndagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar