tisdag 21 december 2021

Uvanlig høye strømpriser i Norges land, sen-vintern 2021

Dags å betal tilbake økonomisk støtte nå - eller ?

Nå er det slutt på ekstreme strømpriser i halve landet
Vind, varmere vær og vannkraftverk i full drift har sørget for 
at strømprisene har stupt i Midt- og Nord-Norge.

Æ har gått med i gruppa: 
Vi som vil betale tilbake utbetalt ekstra-strøm-støtte fra staten, nå når strømprisen er lav igjen.

Strømmen er for dyr, bensin og diesel er for dyrt, bompenger er for dyrt - og så videre. Det er ikke lett for helt vanlige fattige folk som tjener maks 750.000 i året. - Så klart att staten må inn og sponse her, hvordan skal ellers Ola og Kari klare å leve sine fattige liv sånn som de er vant til ? - Husk, det blir heller ikke smør på bordet når maten er blitt så dyr.

- Hææææ skal Ola og Kari tvinges å spare ! - Kan ikke de som bor i Europa og andre steder gjøre det istedenfor oss ? Vi skal ikke gå med i noe som helst - ikke EU, EØS, Acer, eller hva som helst, fellesprosjekt di slemme andre finner på, men bare leve her i vår egen luksus-boble i all tid. - Det har vi krav på !

Joda, kanskje den bistre virkeligheten nå endelig er på vei - også til Norges vakre land. - Her er vi vant til å leve i et luksus-reservat. 🙂 Når strømprisene begynner så smått å nærme seg de helt vanlige strømprisene i øvrige Europa, så blir vi overraska, og fornærma. - Vi bør satse på egenprodusert småskala fossilfri strømproduksjon, som solceller, berg-varme og annet samt bygge - bygge om husene så de blir skikkelig vel-isolert.

Arnhild Kristine:
" Du burde skamme deg. Du må vite meget lite om både norges befolkning, og hvordan folk har hatt, og har det i dagens Norge. Så kommer det en gjeng overklassemennesker, som har fått ALT gratis i livet, og skal oppdra oss. Brundtland og Støre har oppdratt folket i 30 år. Og nå kommer sossebarna. Jeg gremmes."

Mika: Har ikke sett folk som er avmagra og sitter og tigger i gatene. Mener de fleste folk i Norge har det veldig mye bedre enn fattige folk i store deler av verden, dessuten fins det mange ordninger i Norge som sikrer i det minste overlevelse, ingen trenger å sulte. - Så vi er heldige i dette land.

Geotermisk energi: - Vi må stille tre hovedkrav til energiproduksjon: Minst mulig naturavtrykk, minst mulig forurensing, minst mulig avfall. Geotermisk oppfyller disse kravene, i tillegg til at geotermisk elektrisitet er stabilt, uavhengig av sol, vind eller nedbør. Viktig for energiberedskapen i Norge. Kanskje noe å tenke på i disse strømsjokktider?

Bente Marie Bakke: -
"Jordvarme til bygningene, og sol på taket. La hver mann og kvinne bli sine egne energiprodusenter. Hvorfor støtter ikke myndighetene det?

Fra Nordnorsk debatt:
"En norsk husholdning har et forbruk 70 prosent større enn en svensk, og vanvittige fire ganger større enn en dansk. Når forbruket samtidig skjer “klumpvis” gjennom døgnet så har vårt fellesskap ingen mulighet for å bære byrden, og det truer næringsutvikling og sysselsetting.
De siste ukene med strømpriser på linje med andre europeere, har forhåpentligvis vært en norsk lærepenge. Norge er ingen øde øy i et hav av energi. Vårt forbruk må ned, og samtidig må måten vi bruker strøm på settes på den pedagogiske dagsordenen. Media må denne gang være mer opptatt av fakta enn av klikk-agn. Det vil lønne seg stort for oss som betaler regningen." 

Gaute Sandvik: 
"Her i Norge har vi rikelig med elektrisk kraft.
Dessverre sløser vi fremdeles bort nye av denne høyverdige energien på induktiv oppvarming, istedenfor å få 3-4 ganger så mye igjen ved hjelp av varmepumper. 
Vi bygger dessuten unødvendig store hus.
Mye av årsaken til dette er en kombinasjon av at vi har veldig god råd til å sløse og at vi har hatt veldig billig kraft lenge."

Kjersti Aspheim:
-"Begrensning i strømbruken er helt nødvendig 
da nordmenn sløser mer enn alle andre bortsett fra amerikanere og Saudiarabere...
Derfor syns jeg ikke synd på folk som må begrense seg i et tid som er særs kritisk for naturen.
Takk og juleklem til de som sparer på strømmen, enten årsaken er penger eller omtanke for naturen.
Du lysforurenser mindre, belaster miljøet mindre og har derfor mindre fotavtrykk."

Norge: 
- Man er vant til sløsing. Man er vant til å ha nesten ubegrensa med veldig billig energi / strøm.

Nina Barbakken:
i Sverige har de en dekning på 60% med fjernvarme. I Norge er den på 10%. Det er politisk villet at alt skal over på strøm, i andre land har de valgt å "legge eggene i flere kurver" .

Mika:
Prio nummer 1: - Se til at ALLE husstander og bedrifter i Norges land blir SELVFORSYNTE med småskala egenprodusert fossilfri energi / strøm på / i / ved huset / bustaden / industrien.

Prio nummer 2: Storskala energiproduksjon og energiutbytte med øvrige Europa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar