lördag 25 december 2021

Nei til TV ( Dagsnytt 18 ) - og radioaktive ungdommer, Nei til storskala radioaktivitet.

For 1 år siden: 

- "Dette er mitt forslag, siden lenge: "Miljöpartiet De Gröna bör aktivt främja en kraftig minskad konsumtion av energi. Vad gäller energiproduktion bör MP fokusera på att alla individer, familjer , hushåll i vårt land blir självförsörjda med småskaligt egenproducerad fossilfri energi i, på, vid det egna huset / bostaden." - Fremmer dette - hele tia - i mine diskusjoner med partifolk fra MP og MDG."

Under senere år har man blitt nødt til å forsvare naturen ikke bare mot store multinasjonale interesser som stadig og i evig tid vil produsere og forbruke ubegrensa med energi / natur, men også mot tanker og idéer hos sine egne grønne kamerater. 

- GRØNN UNGDOM vil ha Kjernekraft ble jeg opplyst om i DAGSNYTT 18 i går. 

- GOD JUL alle menneskebarn med julegaven, radioaktivt avfall som skal forvares i 100.000 år.


Pauline Tomren:

Hei! Det er lov å vere ueinig med Grøn Ungdom, men dette blei veldig useriøst

.. kan du ikkje heller komme med saklege motargument?

Mika:

Saklige argument: 

Skal vi som har en grønn ideologi si ja og amen til industriens våte drømmer 

om ubegrensa energi = naturforbruk ?

Saklige argument: 

Er det grønn ideologi å fremme storskala prosjekt som hvis de blir satsa på 

- resultere i minst mulig småskala alternativ grønn fossilfri energiproduksjon ?

Grønn ungdom - fins det grønn ungdom om 100.000 år ? 

- Vi får håpe det 

for det er di som skal passe på det radioaktive kjernekraft-avfallet, 

fra dag en og fremover.


Hvis Iran ville satse på vindkraft, hadde USA og IAEA gjort alt de kunne for å stoppe dem ?

Odd Bovim:

Sikkert, hvis det hadde vært mulig å utvikle masseutryddelsesvind.

Mika: Godt poeng.


Vegard Bunes:

Jeg mener kjernekraft er en del av løsningen 

og noe også Norge bør satse på sammen med fornybar energi i fremtiden.

Mika:

Kjernekraft sammen med fornybart altså. - Eller kanskje heller kun fornybart.


"Det man inte ser har man inte ont av som man säger". Vi slepp å se urfolk som jobber med å bryte uran i Kanada og Australia. Vi slepp å se miljøødeleggelsen der dette skjer. Vi - men ikke de som jobber i gruvene slepp å få kreft. - Det er jo skjønt å slepp. - "Såsom all gruvbrytning innebär uranbrytning en omfattande miljöpåverkan. Vad som dessutom kan vara problematiskt vid uranbrytning är den urlakningsprocess där radioaktiva ämnen kan spridas och andra gruvrester kan avge radioaktiv strålning."

Ikke glem eller fortreng Tjernobyl og Harrisburg.

Vegard Bunes:

 Jo vi bør faktisk glemme disse i denne diskusjonen. Det blir som å sammenligne dagens legevitenskapen med tiden før Semmelweis.

Mika:

Og ennå er Semmelweis oppdagelser like sanne og viktige som den gang han lanserte sine teorier om att bakterier kan overføres fra den ene til den andre. - Vi skal være positive til ny teknikk - men også være bevist om grunnleggende ting. - Så er det lurt å ikke kreve eller sikle etter noe som man har tanker om å kunne gi "ubegrenset med energi" für alle für evig tid. - Det rimer slett ikke med grønn grunnideologi, som vil begrense og spare samt respektere de lover som kan kalles naturens lover.

SLUTFÖRVARING av KÄRNBRÄNSLE i 100.000 år.
Jippiiiiiiii - vi löser det !
- vi skjuter bara över våra problem
på kommande generationer......

I Sverige tog vi emot många barn från Tjernobyl i flera års tid. De kom från Tjernobylområdet. De kom till Sverige och fick "äta upp sig" på sommarläger. Eva Goes, tidigare språkrörför Miljöpartiet de gröna, ( och nu engagerad i The European Greens ) - var engagerad i denna verksamhet.

Kreft i sköldkörteln drabbade många barn och unga efter de radioaktiva utsläppen från Kärnkraftverket i Tjernobyl, - efter härdsmältan.

I samhällena Bua och Väröbacka som ligger nära Kärnkraftfverket Ringhals i Halland, har alla hushåll fått utdelat jod-tabletter av myndighetena. - Jod anses kunna förhindra utvecklande av cancer i sköldkörteln, vid utsläpp av radioaktiva ämnen.

Vegard Bunes:
Nettopp. Ny teknologi, kunnskap og utvikling må ikke sammenlignes med gammel. Derfor er det en kraftig avsporing å henvise til Chernobyl når man diskuterer fremtidens kjernekraft. Så må vi også som grønne erkjenne at vi kommer til å ha behov for energi i fremtiden også, spesielt når vi skal fase ut fossil energi og satse på elektrifisering.

Mika:
Ny teknologi kan med stor fordel leses som: Ny fossilfri teknologi. - Og som grønne folk er det vår oppgave å leve etter mottoet: For mennesker og miljø. Storskala utbygging av storskala industrivirksomhet kan med stor fordel andre kjempe for. - Man säger i Sverige: "Det finns bara ett miljöparti." - Så vi kan velge hvis vi skal vare det eneste politiske partiet som ser på tingene og de politiske modellene og den politiske ideologien og filosofien etter en annen målestokk en de andre partiene gjør - eller hvis vi rett og slett skal være en variant av SV, Rødt, Venstre og andre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar