lördag 6 november 2021

Penger, mat og skole – Nytt fra kommunestyret i november.

MILJØPARTIET DE GRØNNE, TROMSØ:

Opprette sentralkjøkken i kommunal regi.


Tromsø kommune har i dag en rammeavtale med ISS for produksjon og levering av middag til både sykehjem og hjemmetjenesten. Denne avtalen utløper 28.02.22, og det var dermed anledning til å tilbakeføre matproduksjonen til kommunal drift.

Som media har dokumentert tydelig, og kommunedirektøren var enig i, så var prosessen i forkant av saken aldeles for dårlig. Kostnadene i saksframlegget spriket fra 2,7 til 27 millioner kroner og politikerne har flere omganger bedt om flere opplysninger og vurderinger. Med andre ord, vi var lenge i tvil om vi har rett beslutningsgrunnlag.

Men nå ser det ut som om vi har funnet en løsning som tilfredsstiller de fleste.

Vår løsning

ISS leverer per i dag gode tjenester og vi har ingen grunn til å tro at kvalitet på maten og pålitelighet av leveransen kommer til å endre seg ved å flytte matproduksjonen tilbake til kommunen. Mest sannsynlig blir det mindre matkasting og litt større fleksibilitet, men det ser vi først etter overtakelsen.

Å flytte matproduksjonen tilbake til kommunen er derimot i ganske stor grad knyttet til ideologi. Ikke nødvendigvis partipolitisk ideologi. Mat er en sentral del av våre liv og når kommunen sikrer matproduksjon internt, er det en del av den kommunale beredskapen.

Det var det som var viktig for oss. Ved overtakelsen av både lokalene og ansatte fra ISS (virksomhetsoverdragelse) sikrer vi oss kontinuiteten samtidig som vi kjøper oss tid til å organisere matproduksjonen internt i kommunen. I prosessen fram mot bygging av Kvaløysletta Bo- og velferdssenter skal det derfor utredes hvordan kommunen best kan organisere matproduksjonen og hvilke ulike alternativer for drift av kjøkken vi har.

Vi tror at det er et veldig bra utgangspunkt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar