tisdag 16 november 2021

Frydenlundparken, Sortland - et dugnadsprosjekt.


 I Fäjsbok-gruppen: Frydenlundparken, 15 juli 2018:

Vi har valgt å presentere noen av våre fantastiske frivillige, og la dem fortelle om hvorfor de ønsker å bidra i Frydenlundparken 🌿🌷🌿
Første person ut er Mika Gaunitz Renard, fra Varberg i Sverige. Han bor nå på Sortland, og har utdanning og erfaring både som anleggsgartner og kunstner. Samtidig har han stor interesse for kunst, skulptur og strikking av luer av ull.
Mika forteller om et glødene engasjement for sitt nye bosted i Norge, gjennom å skape flere livlige og grønne steder på Sortland.
- Jeg ønsker å skape fine rom, i hager og parker som er innbydende for alle, og som kan utnyttes av alle. Og fremst av alt, skape grønne områder med flotte vekster, busker og trær som vi alle kan ha nyte godt av, sier Mika.
Siden prosjektet med Frydenlundparken ble startet opp i 2017 har Mika vært engasjert i saken. Han sier at han liker å støtte opp om slike lokale dugnadsprosjekter, og at han gjerne vil være med å utvikle den byen han bor i 🌱
Og han har allerede begynt å sette sitt preg på byen, gjennom sine grønne fingre. Siden fellesdugnaden på torget for to år siden har han stelt med blomstene han plantet på den grønne øya. Torget er i dag en grønnere og mer inviterende plass, etter arbeidet som ble gjort av flere engasjerte innbyggere den gangen. - Et godt eksempel på hva man kan få til sammen på dugnad, sier Mika. Og ofte er han der nede og luker, og holder ting på stell.
Om det arbeidet som alle har gjort i Frydenlundparken til nå, er han fornøyd. - Det er allerede blitt fantastisk bra, når vi nå har fått bord og benker på plass. Det ga et ekstra løft for parken, og det inviterer folk til å ta stedet i bruk. Lekeapparatene som kommer blir et bra komplement for barna. Og når parsellhagen kommer i gang neste vår og blir tatt i bruk, blir det enda bedre, forteller Mika. - Vi trenger flere områder på Sortland som kan benyttes av allmennheten, for å omgås og være sosiale.
Hans prosjekt vil være å lage og ta hånd om et staudebed, som kan nytes og studeres av alle.
Mika gleder se også til det blir arrangert ulike tilstelninger som vil skape mer liv og aktivitet her, som for eksempel Bondens marked, av Bondelaget. Han oppfordrer alle til å engasjere seg med sine ideer og ta eierskap til parken.
Vi takker Mika for hans innsats frem til nå, og gleder oss til å se hva mer han kan få til 🌳💚🌳


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar