onsdag 17 november 2021

En menneskevennlig by.

Visjoner om SORTLAND: 

- Havnepromenade, med mange benker med god utsikt ut over sundet, By-strand, med badstue, Svømmehall ved fjæra, med Norges beste utsikt, Sol og badeland, med året rundt-aktiviteter for store som små, lokale og tilreiste, Kunst og kulturtilbud som lokker til besøk, "Skulpturpark Vesterålen" nye skulpturer som plasseres ut på lempelige sted i en 20 års periode, Oppbygging av en "småskala handelsby", med trivelige hus i gammel stil, butikker, kafeer, god utemiljø med et grønn-område, busker, treer og blomster, God skilting i marka og bevaring av skiløyper, turstier, bær og soppmarker. . . .


Det satses på flere større viktige prosjekt i Vesterålen.
På Andenes, Andøya skal det fantastiske Kvalsenteret: "The Whale" bygges. På Stokmarknes var det åpning av det nye Hurtigrutemuseet for noen dager siden. To satsinger som er "høyinteressante prosjekt" både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg planlegges å sette fokus på fiskevær i Vesterålen. Og på ett "skreimuseum" på Myre. Bø kommune har di siste årene fått stor oppmerksomhet grunnet ordførerens "skattestunt" som i forlengningen ledet til flere større etableringer av nye boligprosjekt og andre investeringer i kommunen. - Hvor kommer Sortland inn i denne framgangsfortelling ? - Jeg mener det er viktig at også vi i og på Sortland har like store visjoner og ambisjoner som nabokommunene våre ! Og skaper vårres egenprofilerte nasjonale og kanskje også internasjonale attraksjon !


Vi treng flere tiltak for å skap flere muligheter for felles-aktiviteter. - Et bade og sol-land innen glassvegger kan være et bra tiltak. Sånne ting gjør byen vår mer attraktiv og kan hjelpe til at få flere folk hit, og kanskje også flere å bli. 🙂 En lempelig plassering med sentral beliggenhet, for å bygge en svømmehall samt et bade og sol-land er "Norturatomten," helt nede ved fjæra, - som Sortland kommune eier, her er det en fantastisk beliggenhet, med en utrolig utsikt over hav og fjell. I tillegg kan den populære bystranden integreres og dermed gi tilgang til bad i havet, året rundt. I nærheten ligger boligområder der mange eldre valgt at bosette seg så et Helsehus kan med stor fordel også bygges her. Da blir området et skikkelig FRISKLIV-OMRÅDE, med treningssenter, terapibasseng for varme bad, sunnhetskafé med både kafé og grønne drikker, legekontor, tannlege, fotpleie, rom for avslapping, meditasjon og ro. Havnepromenaden som har benker satt ut på flere utsiktspunkter, passerer området, det er enkelt å ta seg hit til fots og med sykkel. Det fins også godt om plass for utbygging av parkeringer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar