fredag 27 augusti 2021

Myter om MDG.

"De Grønne vil skru av oljekrana over natta!" 

Nei. Vi vil gjennomføre en styrt og planlagt avvikling over en lengre tidsperiode. Dette fordi etterspørselen etter olje uansett kommer til å falle. Når Paris-avtalen følges opp, vil energimarkedet endres radikalt. Det skjer en fornybarrevolusjon ute i verden.  Norge har alle naturgitte forutsetninger for å fortsatt være en ledende energileverandør som kan sikre store eksport inntekter fra for eksempel energi på sol, havvind og hydrogen. Den nye olja vil være disse og alle de andre næringene vi må bygge opp. Det som vil være ekstremt og uten bakkekontakt er å gamble videre på at Verden ikke løser klimakrisen og mot de teknologiske skiftene vi nå ser bare starten av.  Sverige, Danmark og Tyskland fungerer godt uten olje. Det skal også vi klare.

"De Grønne hater biler!" 

Nei. Bilen er kommet for å bli, men ikke fossilbilen, det har bilprodusentene selv innsett.. Noen områder i byene skal vi gi tilbake til folket med ren luft og uten unødvendig gjennomgangstrafikk. Hvem liker ikke en gågate? Disse stedene vil vi tilrettelegge for sykkel og bedre kollektivtilbudet. Andre steder i Norge vil bilen også i fremtiden være det naturlige valget.

"De Grønne vil stanse alle fly!" 

Nei, vi vil ikke forby fly. Vi ønsker å teste ut elektriske fly i Norge.  Vi vil arbeide for bedre alternativer til fly der det er mulig. De stedene hvor fly er eneste alternativ må tilbudet opprettholdes. I Nord Norge er fly en del av kollektivtilbudet og MDG vil satse videre på kortbanetilbudet i fremtiden.

"De Grønne vil bygge ned norsk landbruk!" 

Nei, vil revitalisere det og la små og mellomstore bruk kunne få nytt liv igjen. slik at vi får utnyttet mer matjord, får mer kortreist mat og skaper flere arbeidsplasser. Norges selvforsyningsgrad må prioriteres og økes, også med tanke på matsikkerhet i fremtid. MDG ønsker et landbruk basert på norske ressurser. Ikke importerte ingredienser som soya til kraftfor, som bidrar til ødeleggelse av verdens regnskoger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar