söndag 17 november 2019

Viktigast av allt är modersmålet.

Du som motsätter dig nuvarande utveckling, där svenskan tenderar att trängas undan och där engelskan tillåts att breda ut sig på ett rent kolonialt sätt. Dessa rader borde vara högintressanta för dig.

Likt i forna kolonier tillåter våra politiker för närvarande att engelskan tar över en allt större del av utbildningsväsendet och detta för våra gemensamma skattemedel (skolpengen).

Språklagen kom i juli 2009 och är nu alltså mer än 10 (!) år gammal. I denna lag stipuleras att svenska är det officiella huvudspråket i landet.

Hur ska svenskan kunna förbli det samhällsbärande och gemensamma språket i landet på sikt med nuvarande och ovan nämnda politik? Svar: Det går inte!

Vi tvingas i dagsläget alltså att självfinansiera vårt eget språks degradering. Det blir inte mycket dummare! Pengar som kunde användas till att stärka en gemensam välfärd och med en återförstatligad och likvärdig skola, går nu istället till giriga skolentreprenörer och till att göda utländskt riskkapital.

Engelskan tillåts i dagsläget att äta sig in på många områden men där utbildningsområdet är ett av de allvarligare och som har störst negativ inverkan på svenskan som vårt samhällsbärande språk. Till dig som liksom vi språkförsvarare vill sätta P för denna utveckling säger jag:

Fråga dig inte vad Språkförsvaret kan göra för dig, utan fråga dig vad du kan göra för Språkförsvaret! Välkommen som medlem - se instruktioner här!

Per-Owe Albinsson  

www.språkförsvaret.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar