fredag 1 mars 2019

Skole som produserer egen strøm

Favorit i repris.


Brynseng skole er bygget som et passivhus, og er også et pilotprosjekt for nesten nullenerginivå – som blir den gjeldende standarden for offentlige bygg fra 2018 og for nybygg i 2019. For å nå miljøkravene må skolen tilfredsstille en rekke strenge kriterier. Blant annet er det bygget og integrert et over 1000 kvadratmeter stort solcelleanlegg på hele den ene langsiden av fasaden på bygget. Solcellene produserer strøm til eget behov, og når skolen ikke er i bruk skal deler av solstrømmen leveres ut på strømnettet. Det er forventet at solcelleanlegget får en energiproduksjon på 105 000 kWh per år.

Solenergibolaget Azelio beräknas debutera på börsen om en knapp månad 

och hoppas samtidigt dra in 300 miljoner kronor i en nyemission. 


Även nyanställningar väntar.


ALT I BOKS ! https://www.nyteknik.se/.../klart-alla-nybyggda-hus-ska... I Kalifornien kommer alla nybyggda hus att ha solpaneler på taket från 2020. Ja til solceller på ALLE tak. Ja til egenprodusert småskala energi som dekker eget bruk. 

Fra DINE PENGER: "Solcelle-selskap henter 60 millioner. 
Obos og Akerhus Energi går inn med 60 millioner kroner i Otovo."

Nordnorges solhuvudstad ? -------- Lancaster, Kalifornien, producerar mer solkraft per capita än någon annan stad i staten. Fördärvat av lågkonjunkturen 2009, när arbetslösheten steg till 17 procent, har staden åtagit sig att låta solen bli grunden för ekonomisk återfödelse. Staden kallar sig »Solar Power Capital of the Universe«, och bl a har SolarCity installerat solpaneler på alla offentliga byggnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar