fredag 8 mars 2019

Grønn feminisme.

Grønn likestilling handler om at vi står opp i solidaritet med verdens kvinner. Samtidig skal vi også kjempe for reell likestilling i Norge.
Samfunnet blir stadig mer seksualisert. I den kommersielle verden er det penger å tjene på trange normer og folks dårlige selvtillit. Sammenhengen mellom markedskrefter, skjønnhetsidealer, forbruk og kjøpepress er påfallende. Vi må skjerpe inn markedsføringsloven for å beskytte barna. Vi må redusere kroppspresset mot unge og la mangfoldet bli normalen.
De Grønne vil kjempe for lønnsutjevning til fordel for kvinnedominerte yrker. Det betyr at vi må gi like vilkår for turnusarbeid i helse- og sosialsektoren som for skiftarbeid i industrien.
Kvinnekamp er ingen særinteresse. Kvinnekamp er kamp mot et system som fortsatt skjevfordeler mellom kjønn, som gjør samfunnet trangere, og fordeler både livskvalitet og makt dårligere. Grønn feminisme er en kamp for et inkluderende samfunn der vi tar ansvar for hverandre, dem som er langt unna og dem som kommer etter oss. Feminismen er grønn. Det blir ingen bærekraft uten likestilling.
Jens Aldo Carrizo Nilsen, leder og Martine Alise Kvam, nestleder.
1. og 2. Kandidat på kommunelista til Miljøpartiet De Grønne i Arendal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar