tisdag 23 januari 2018

Lasse Diding:

Att den rikaste promillen av jordens befolkning fortsätter sitt ekonomiska segertåg och dammsugning av jordens resurser för sin egen vinning är förstås galet på alla tänkbara sätt och mot all rim och reson. Att detta fortgår i accelererande tempo bäddar naturligtvis för social oro och slutar rimligtvis med en krasch.
Den normalisering av uppenbar galenskap detta medför, spiller förstås över på den lokala arenan. I dagens Hallands Nyheter kan man läsa vältaliga försvar för varför klyftan mellan chefer och underställda snabbt ökat och de förra under senaste tioårsperioden fått sina löner genomsnittligt ökade med 80%, medan de längst ner på trappstegen olyckligtvis grovt halkat efter. Att det rör sig om kvinnodominerade yrken som undersköterskor är förstås ”väldigt olyckligt” och ”något att ta tag i snarast” eller vad man nu för femtioelfte gången ursäktar sig med. Är det inte märkligt att det alltid är dessa grupper som hamnar längst ner.
I artikeln här nedan kan man läsa om hur kvinnliga kycklingarbetare får jobba i blöjor då de inte hinner med att gå på toaletten. Detta kanske är en ”förmån” som kunde erbjudas stressade undersköterskor i Varbergs kommun, när det nu tyvärr aldrig finns resurser till löneökningar efter att cheferna fått sina beskärda delar?

1 kommentar:

  1. ”Kvinnor tvingas ha blöjor – nekas toalettbesök”
    Över 80 procent av världens rikedomar går till den rikaste procenten i världen. Samtidigt får den fattigaste hälften noll ökning av sin förmögenhet, och kvinnor har det värst. Det uppger Oxfam inför veckans Davosmöte.

    – Kvinnor i USA:s kycklingindustri tvingas ha blöjor då de nekas toalettbesök, enligt Oxfam.

    SvaraRadera