onsdag 9 augusti 2017

MDG er det eneste partiet med en skatte- og avgiftspolitikk som vil komme folk flest til gode – på ordentlig.

MDG har tre skattepolitiske mål: la folk disponere mer av inntekten sin selv, styrke prinsippet om at forurenser betaler, og belønne miljøriktige valg. Dette oppnås ved tre grep:
Gjøre inntektsskatten mer progressiv, hvilket betyr skattelette på omkring 8.000 kroner i året for en familie med to voksne der begge har under middels inntekt.
Øke avgiftene på forurensende varer og tjenester, og senke dem på ting som ikke forurenser. MDG går blant annet inn for å øke momsen på ikke-økologiske kjøttvarer til 20 prosent, fjerne taxfreekvotene på tobakk og alkohol, samt avgiftsbelegge fossil plastemballasje, gruveavfall, og lakselus. Samtidig vil MDG ha momsfritak på blant annet reparasjon av klær, sko, og husholdningsartikler.
Innføre Klimabelønningsordningen Stortinget overveldende stemte ned i 2016. Den innebærer at en forutsigbart økende avgift pålegges CO2-utslipp, hvorpå inntektene i sin helhet fordeles likt mellom alle innbyggerne. Den som forurenser mye betaler mer i avgifter enn hen får tilbake, den klimabevisste går i pluss.

Norge og verden går i gal retning. Vi ødelegger livsgrunnlaget på planeten, våre medskapninger utryddes tusen ganger raskere enn normalt, og forskjellene mellom dem som har og dem som ikke har øker. Derfor går MDG til valg på å omstille Norge fra grått til grønt. Reaksjonen fra vettskremte grå partier kommer i form av skremselspropaganda og mistenkeliggjøring. Men la det være klart: MDG er det eneste partiet med en skatte- og avgiftspolitikk som vil komme folk flest til gode – på ordentlig.
Av: Andreas Nordang Uhre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar