onsdag 30 augusti 2017

God bärighet.

I skogen och på fjället och i myren växer goda sunda ekologiska bär.
Vid goda bär-år, som i år, kan man plocka litervis
med sunda goda bär
som kan avnjutas över lång tid.
Moltebären kan kokas utan socker för en lång hållbarhetstid.
Alla bär kan så klart också frysas.
Moltebären, blåbären, lingonen, tranbären är mycket sunda.
Kråkbär kan man koka saft på
och odon kan man spisa.
Havtorn har nyttiga bär som det lagas saft av bland annat.
Rönnbären är lämpliga i gelé.
Slånbär är ett annat bär som är fint till saft.
Aronia som många har i trädgården utan att veta om dess kulinariska möjligheter är ytterligare ett exempel på sunda bär.

Vi har också hallon, björnbär, smultron, jordgubbar, åkerbär med flera.

Svarta vinbär samt röda ska finnas för självplock i allas trädgårdar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar