onsdag 9 november 2016

Storkoncernen Fortum har köpt rättigheterna att bygga vindkraftturbiner på Ånstadblåheia.


Fortum investerar 500 miljoner i vindkraft i Nord.

Fortum är en stor koncern vars intresse är att tjäna pengar.


Thor Erik Henrikssen: "Vindkraft er bare en måte å utnytte grønne sertifikater. Absolutt ikke nødvendig her i landet. Hvis man ser på plassen det kreves for slike anlegg og setter det opp mot effektiviteten i produksjonen av strøm, så er det åpenbart at dette ikke er noen fremtid. Det finnes andre metoder i dag som er mye mer effektive. Se bare på utviklingen av solceller. Her kan man bruke allerede eksisterende utbygd mark, for de fleste bygninger har jo tak. Tror det er på høy tid å se fremover i fremtiden og ikke holde på med sånt søppel som det vindmøller egentlig er..."

Rune Drageid: "Rasering av norsk natur dette ."

Mika: "Et trist beskjed for oss på Sortland. Men sånn er nu verden storbolag kjøper rettigheter til å ødelegge vår natur av en grunn. - Att tjene store penger. " 

Jan Aakeberg: "Trenger ikke å være ingeniør for å se at vindmøller er dårlig butikk i forhold til vannkraft!!! Flott med nytenking, ellers hadde det aldri skjedd noe som helst, men dette er ikke nytenking. Dette er en idiotisk plassering av 100 år gammel generatorteknikk...."

Pål Kirknes: " Elton Musk (Tesla) har nettopp vist "takstein" i glass med innstøpte solceller. De hadde flere design og farger og var meget solide og effektive. De lada batterier som hang på veggen i garasjen, og Teslaen hadde nok "mat"."
- Svar fra MIka:  "Småskala teknikk for folk flest. - Fortums vindturbiner = Storskala industripark for multinasjonelle foretag og kapitaleiere. "

Steinar Nybø: "Eg trudde Norge produserte berre fornybar energi av vatn, vindmølle er en for for galskap spør du meg."

Kjell Gunnar Nielsen: "Det normale med slike prosjekt er å drive korridorpilitikk for å få opp strømprisene slik at vindkraft vil lønne seg."

Glenn Bjerke: " Er det mulig! Trodde virkelig vindkraft var helt ut."

Anne Mari Hovde: "Det ser forferdelig ut i landskapet."

FORTUM: "Nå satser vi på vindkraft i Norge - Fortum kjøper tre vindkraftprosjekter i Nordland! Fremtiden er fornybar "

Mika: "Invester heller i småskala teknikk for folk flest. - Fortums vindturbiner = Storskala indusrtipark for multinasjonelle foretag og kapitaleiere."





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar