lördag 25 juni 2016

Martin Nyberg:

"Efter morgonens hysteriska tonläge kan det vara bra att slå fast några fakta:
1: Nej, Storbritannien lämnar inte Europa. Ön ligger kvar där den legat sedan istiden, mitt i nordvästra Europa.
2: Nej, EU är inte och har aldrig varit ett "fredsprojekt". Organisationen grundades på 1950-talet specifikt för ekonomisk "krigföring" mot Sovjetunionen.
3: Nej, det har inte varit fred i Europa i sjuttio år tack vare EU. Nittiotalets storkrig i Jugoslavien, och förmodligen Rysslands annektering av Krim, förvärrades dessutom av EU:s inblandning.
4: Ja, rasistpartisterna är glada för Brexit. Så låt oss då se till att de är glada av fel orsak. Reformera EU. Kasta ut storföretagens lobbyister från Bryssel och gör EU till en organisation som sätter människorna främst, inte pengarna."

1 kommentar:

  1. Christoffer Ödmann säger:
    "Brexit kommer gynna Storbritannien och missgynna EU! Turbulensen på börserna ger köptillfällen och en svagare brittisk valuta kommer gynna Storbritanniens export och turistindustri! Dessutom sliper man betala den dyra medlemsavgiften! Det värsta har ännu inte hänt för EU-entusiasterna, utan kommer inträffa när européerna ser att Storbritannien inte faller ihop ekonomiskt som ju stannakampanjen hotat med om Storbritannien lämnar EU! Makthavarna i EU måste nu sätta käppar i vägen för Storbritannien, så det positiva inte syns! "Det ska kosta för britterna", har många EU-makthavare uttalat de senaste dagarna.,..."

    SvaraRadera