söndag 24 juli 2022

Per-Inge Brodén:

Hej klimatgubbar! Vad säger ni om min idé att annonsera om att skriva en motion för de som bor i bostadsrätt via en gratistidning som delas ut i min stadsdel? Och givetvis även en annons i Facebook. Tror ni att det här han kan få något att hända?
Bor du i bostadsrätt och vill satsa på solpaneler? Skriv en motion!
Solpaneler är en viktig komponent i en värld som vill bort från fossila utsläpp. Det är dessutom ett sätt att spara pengar på elräkningen. I vårt land har vi soltimmar så att det räcker och vi har många tak som ännu inte har solpaneler! Solpaneler är inget problem för den som äger sitt hus att investera att sätta dem på, men för den som bor i bostadsrätt är det inte riktigt lika enkelt.
Därför kommer här ett förslag till dig som bor i bostadsrätt och vill satsa på solpaneler. Motionera till din bostadsrättsförening för att få styrelsen att utreda en sådan satsning.
Förslag till en motion om att utreda en satsning på solpaneler
Jag vill att vår bostadsrättsförening ska utreda om det är dags för oss att satsa på solpaneler. För min del tror jag att det är bra för vår förenings ekonomi och att vi bidrar till ett bättre klimat med en sådan investering. För en hållbar framtid är det viktigt att vi börjar använda fossilfri el vi producerar själva med solpaneler.
I ett första steg bör vi därför utreda kostnader och hur vi ska finansiera en investering i solpaneler. Det finns företag på marknaden som vi kan anlita för en utredning.
Attsats: Att styrelsen får i uppdrag att genomföra en utredning om våra möjligheter och kostnaderna för en satsning på solpaneler.
PerPanel
Klimatet har fått ett nytt företag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar