söndag 24 juli 2022

ALKOHOL.

Christian Torset:

"Opp mot tredve prosent av sengene i norske sykehus opptas av alkoholskader. Minst 1100 mennesker dør av alkoholskader hvert år. Alkohol er kreftfremkallende, øker risikoen for hjerte-karsykdommer, høyt blodtrykk, mage-tarmsykdommer, infeksjoner og over seksti andre somatiske sykdommer, i tillegg til psykiske lidelser, søvnforstyrrelser, skader og vold. 50.000 kvinner utsettes for alkoholrelatert vold hvert år, og 100.000 barn vokser opp i utrygghet av samme grunn. Kun syv prosent som har en alkoholmisbrukslidelse får behandling.

Kostnadene i kroner og øre er enorme, og de menneskelige lidelsene lar seg ikke kalkulere. Vi drikker mer og mer, men tar ikke debatten om hva vi skal gjøre med dette massive samfunnsproblemet. Jeg mener hver enkelt av oss må få bestemme selv hvor mye vi vil drikke, men alkoholpolitikken fungerer åpenbart ikke når valgene våre i sum er å skade oss selv, våre nærmeste og samfunnet så alvorlig som vi hvert år gjør."



Mika:
Drogen alkohol er lovlig i samfunnet vårt, samtidig er det forbudt å dyrke en ( 1 ) plante fra et hampefrø. - Selv kjøper jeg fra hylleplan: Alkoholfritt, når jeg besøker POLET og matbutikken. Syns det smaker nok så godt. - Mener det fins veldig mye som kan gjøres for å få folk å kjøpe mindre mengde alkohol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar