måndag 12 april 2021

Satse på småskala selvforsyning av energi.

"47 forskere har kommet frem til at det uten store sprang i teknologien er mulig med 100% fornybar energi på tvers av alle energisektorer innen 2035. Overgangen til fornybar energi vil øke den globale økonomien, skape millioner flere arbeidsplasser enn de som går tapt, og redusere helseproblemer og dødelighet betydelig på grunn av forurensning. " - Bra altså.


B.A: - Mika, Dette er en tråd for spørmsål og svar. Ser ikke noe spørsmål her. Er det noe du lurer på?


P.J.F: - Vel, jeg vil jo si Mikas kommentar er relevant. Fornybar energi er klart forbundet med mindre risiko og farer - både for mennesker og miljø. Det som skremmer meg mye med kjernekraft er også forvaltningen av den - at det er svært tette forbindelser mellom bransjen og myndighetene - som beskytter hverandre og dekker opp for ulykker og skader. Når vi ser de tette båndene og lojaliteten mellom OED, Norsk Olje og gass, Equinor og OD, så gir det liten grunn til optimisme for en satsing på kjernekraft. Selv i et "sivilisert" land som Finland - og Japan, for den saks skyld, ser vi kapitalkreftenes enorme makt over myndighetsapparatet. I Frankrike og Belgia er det faktisk ganske skremmende. Og jeg tror, dessverre, neppe det ville vært bedre i Norge. 


Mika: - "kapitalkreftenes enorme makt over myndighetsapparatet." - 

🙁 🙁 mener MDG bør fokusere på menneskers behov - ikke "behov av evig vekst" som er det som driver de mulitnasjonale kapitalinteressene.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar