onsdag 15 april 2020

Landbrukets Økoløft.

De siste dagers utvikling knyttet til spredning og smitte av koronaviruset har vist oss hvor sårbart samfunnet kan være når katastrofen inntreffer. Viktigheten av norsk selvforsyning og matproduksjon har aldri vært tydeligere. Hvordan står det til med bøndene som arbeider for at norske forbrukere skal få norske matvarer i matbutikkene, til tross for smittefare, pandemi og vanskelige tider?

Hos #inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft og melkebonde Einar Kiserud i Spydeberg er det travle dager og fullt hus med tre unger hjemme fra skole og barnehage.

– For oss er det helt avgjørende at vi klarer å opprettholde forsyningslinjene på mat i Norge. Dersom meieriet vårt ikke klarer å opprettholde drifta så er det krise både for oss og samfunnet, sier Einar som har innført nøye rutiner for smittespredning, både for drifta og familien.

Med den tøffe tørkesommeren i 2018 friskt i minne tenker Einar ekstra mye på de som nå kanskje bor trangt i byene, har dårlig økonomi, blir permittert eller mister jobben.

- Jeg tror mange bønder har mye erfaring å dele med folk som nå opplever at livsverket eller arbeidsplassen smuldrer bort mellom hendene, sier Einar og påpeker at det er viktig å holde hodet kaldt, ikke ta avgjørelser i panikk, sørge for gode daglige rutiner og å snakke med andre.

I dagene framover kommer Økologisk Norge til å løfte fram noen av bøndene som står på for å sikre norsk matforsyning 👏

Foto: Differ Media

#bondenerdagenshelt #dagenshelt #økohelter #inspirasjonsbonde #norskselvforsyning #norsklandbruk #økologisklandbruk #landbruketsøkoløft #økologisknorge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar