onsdag 22 april 2020

Krisepakkene må treffe de små.

Uttalelse fra MDG Nordland.

Miljøpartiet De Grønne i Nordland

mener at innretningen på

de statlige krisepakkene

bidrar til konkurser som 

kunne vært unngått.


Miljøpartiet De Grønne i Nordland mener at innretningen på de statlige krisepakkene bidrar til konkurser som kunne vært unngått, eller et næringsliv som er unødvendig gjeldstynget. Nå vil partiet ha med seg fylkestinget på å snakke småbedriftenes sak.
I uttalelsen uttrykker De Grønne bekymring for at den høye andelen småbedrifter kunne gi katastrofale utslag for næringslivet i Nordland.
– Vi står i fare for å miste mange av våre småskalaprodusenter, tjenestetilbydere med få ansatte og andre små bedrifter som skaper store verdier og inntekter for lokalsamfunn i Nordland, heter det i uttalelsen, som tar til orde for å revurdere egenandelen på 10.000 kroner.
– Når fratrekk for egenandel beregnes inn, kan flere små bedrifter havne under utbetalingsgrensa på 5000 kroner og dermed miste retten til støtte til tross for 100 % inntektsbortfall. Det betyr i realiteten at egenandelen til en liten bedrift blir høyere enn for en bedrift med høy omsetning.
Små bedrifter står for rundt 20 prosent av verdiskapningen i Norge, mens hele 30 prosent av arbeidsstokken i Nordland sysselsettes i små bedrifter, heter det videre. Uttalelsen avrundes med en oppfordring til rikspolitikerne:
– Stortingets krisepakker til næringslivet treffer dårlig for store deler av næringslivet i Nordland. Nordland fylkesting ber Stortinget justere innretningen på krisepakkene, slik at de i større grad bidrar til at små, sårbare bedrifter kan få et liv etter koronakrisa.
Forslaget behandles i ettermiddag, i det som er historiens første heldigitale fjernmøte i Nordland fylkesting. 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar