torsdag 16 april 2020

Hanna E. Markussen:



Jeg er nok ikke alene om å savne bylivet i Oslo nå.
Det er mye som er vanskelig med situasjonen vi står i, men det finnes noen lyspunkter. Kanskje vi begynner å sette mer pris på det som er fint med Oslo, og kanskje det blir enda viktigere for oss at byen faktisk er god å bo i?
Det er naturlig at det er mange om kvadratmeterne i tettbygde byer, men nettopp derfor er det viktig at vi utvikler byen på en måte som gjør den god å leve i.
Det handler om å ta vare på fjorden og marka som omkranser byen.
Det handler om å sørge for at alle har tilgang til nærnatur, blant annet med grøntområder, turstier og badeplasser hvor man ikke trenger å være som sild i tønne.
Det handler om å prioritere plass til gågater, lekeplasser og fortausrestauranter i stedet for å akseptere at bilene skal ha det meste av plassen i sentrum og andre steder.
Det handler om at boligene som bygges må være gode, og at byens nabolag er trivelige å oppholde seg i for både barn og voksne.
Ikke minst så handler det om at politikere, næringsliv og innbyggere må jobbe sammen om små og store tiltak som gleder mange og gjør byen bedre å bo i, både i unntakstilstand og til vanlig.
Oslo er full av kreative folk som finner andre måter å skape liv på i disse dager, og når hverdagen normaliserer seg blir det enda viktigere å legge til rette for at folk kan ta byen i bruk. Det skal byrådet fortsette å prioritere i årene som kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar