torsdag 15 februari 2018

Parkering i centrum.



Sortland behöver ett parkeringshus på "Bankplassen".
Snart rivs den gamla brandstationen och
då frigörs ett större område att bygga på . Ett parkeringshus här, vill tillgodose en stor del av behovet
av centrumnära parkeringsplatser.
En trygg parkering inne i detta P-hus,
( gärna gratis i 3 timmar ) vore positivt för kunder och näringsdrivande.
Sortland Hotell kan ha fördelar av detta
och även ett nytt hotell som det finns planer på att bygga strax nedanför ,
bör ha intresse av att få goda parkeringsmöjligheter.
Belägenheten precis intill den kraftigt trafikerade Vesterålsgata är gunstig. Det är väldigt smidigt och enkelt att köra av huvudleden och in i ett parkeringshus, beläget här.
Kommunen bör samarbeta med privata näringsdrivande för att realisera detta. Parkeringshus kan med fördel byggas också bakom Sortland Storsenter, vid nuvarande parkering, vid Sortland Senter, vid gamla bensin-stationen samt delvis på den s.k. "hotelltomta."
Parkeringsplatser längs med vägen mitt emot "Vesteraalen" kan dessutom i tillägg med enkla medel och till en låg kostnad, ordnas omgående.
Det är en kraftig växt på och i Sortland inte minst i de centrala delarna,
och detta innebär rimligen fler kunder och fler bilar i åren framöver.
Med goda centrumnära parkeringsmöjligheter för kunder och besökande
i byen vår finns ingen risk för någon nedgång i handeln.
Rikligt med centrumnära parkeringar öppnar även möjligheter att ytterligare höja besöks-värdet i byen med skapandet av trivsamma centrum-miljöer med gå-gator och grönområden som får oss på Sortland samt de besökande att ofta och gärna besöka by-sentrum. Nuvarande parkeringsplatser längs med Strandgata och Kjøpmannsgatas centrala strök
kan tas bort när det finns gott om parkeringsplatser i centrumnära P-hus. Oljud ( støy ) gifter från damm ( støv ) och giftiga avgaser ( eksos ) från diesel och bensinbilar
är inte gunstigt för någon. Det är däremot ett trivsamt och köpvänligt centrum. Mika Gaunitz Renard Sortland.



Fra Vol: Debatten om helhetlig plan for parkering i Sortland sentrum har rast de siste ukene. Kommunen og næringslivet har siden høsten 2016 samarbeidet om å jobbe frem forslag til en helhetlig parkeringsløsning for sentrum. Da arbeidet ble lagt frem i oktober i fjor var det blant annet med forslag om å innføre tidsbegrenset parkering i sentrum, for å komme langtidsparkeringa til livs. Det er da snakk om tre timers gratis parkering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar