lördag 30 september 2017

Småskaligt är modellen.

Ta med dig ren energi vart du än går.
Måste vindkraftverk vara stora och högljudda? Det tycker inte bröderna Agustsson. Deras är så litet att det ryms i en ryggsäck.
Nu gör prylen succé på Kickstarter.
Vindkraftverk kritiseras ofta för att föra oljud och störa landskapsbilden. Trinity är en minimodell av ett propellerdrivet vindkraftverk som gör att vem som helst kan ta med sig ren energi vart som helst – minsta modellen ryms i en ryggsäck.
Affärsidén föddes av de isländska bröderna Einar och Agust Agustsson och deras första modell nådde framgångar på Kickstarter under förra året och börjar skeppas den här månaden, enligt ScienceAlert.
Nu har man en ny Kickstarter-kampanj med fyra olika modeller som ska passa allas plånböcker och behov - Trinity har överträffat insamlingsmålet på 50 000 dollar på bara några dagar – man är uppe i 107 916 dollar med 27 dagar kvar.
Den allra minsta modellen, Trinity 50, väger 650 gram och får plats i en ryggsäck – den är endast 30 centimeter hög i ihoptryckt tillstånd.
Trinity 50 genererar, precis som namnet antyder, 50 watt och dess litium-batteri kan lagra tillräcklig kraft för att ladda en smartphone 3 eller 4 gånger.
Trinity 400 kan drifta mindre aggregat, medan Trinity 1000 exempelvis ska klara av en husvagn.
Den allra största modellen, Trinity 2500, är tänkt till mer kraftkrävande användning som ett hem eller en elbil – den är 2 meter hög i utfällt läge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar