onsdag 13 september 2017

Allmogegården.

Vi som driver Allmogegården heter Bengt och Maria. Vår strävan är att bruka gården på ett så hållbart sätt som möjligt, så att kommande generationer ska ha samma förutsättningar som vi, att leva av gården. Vi vill visa att det finns ett hållbart alternativ till det moderna jordbruket och till dagens matereriella och stressade liv. Det går att leva gott på en liten gård om man bara har fokus på livskvalitet istället för pengar, överkonsumtion och statusprylar.

Allmogegården brukas småskaligt, ekologisk och med stor hänsyn till såväl djur, människor och natur. I stället för traktor använder vi våra hästar till mycket av arbetet på gården. Vi lever till största delen på självhushåll. Vi har kor, får, höns och grisar. För oss är det viktigt att våra djur ska få ett så bra och, för dem, så naturligt liv som möjligt. Vi odlar grönsaker, vall och och gamla sorters spannmål till eget mjöl. 

Vi stävar efter ett hållbart och produktivt jordbruk på naturens villkor. Vi använder gödsel från gårdens djur, växelbruk, täckodling och samplantering för att bevara jorden mullhalt och bördighet. Det småskaliga och kulturellt förankrade jordbruket bygger på urgamla odlartraditioner med generationer av erfarenheter samtidigt som det är mer modernt än någonsin. Det bygger på en effektiv resursanvändning och kretsloppstänkande som är en förutsättning för ett hållbart jordbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar