tisdag 19 juli 2016

Fra avisen : Information.

"Når byplanlæggere taler om højhusets konkrete effekt på byens trivsel, handler det ikke bare om ’not in my back yard’-argumenter om lyset og mørket. Skyskraberne kan også føre til økonomisk gentrificering og affolkning af storbyen – og skræmmeeksemplet er London. 

Her har to årtiers liberal højhuspolitik skabt glitrende, men tomme paladser for de rige og berømte, som sjældent opholder sig i byen mere end et par måneder om året. Som igler suger de på Londons kulturliv, men giver intet tilbage, lyder kritikken.

Senest har det 50-etagers høje The Tower – som på grund af sin form er døbt ’næsehårsklipperen’ af det britiske folkedyb – skabt furore. I maj måned kunne The Guardian afdække, hvordan to tredjedele af de 214 luksuslejligheder i The Tower er solgt til udlændinge. Priserne ligger mellem 5,5 mio. og 500 mio. kr., mens London – ligesom København – kæmper med at finde boliger til arbejder- og middelklassen.

The Tower er dermed blevet et symbol på, hvordan skyskrabere kan ødelægge storbyen og undertrykke de svage, skriver The Guardian-journalist Simon Jenkins: "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar